Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Razvoj Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu

Za strukovno obrazovanje mladih novih 26 milijuna kuna

Foto: Međimurska županija
Tehničkoj školi Čakovec dodijeljen je novac za gradnju i opremanje laboratorija, edukaciju i drugo

Za daljnji razvoj Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu Tehničkoj školi Čakovec dodijeljeno je 26,191.548 kuna. Novac će se uložiti u gradnju i opremanje laboratorija, dodatnu edukaciju i nastavne materijale.

"Svetomartinska Mura" je za opuštanje i rekreaciju, ali i učenje Otvorena najsjevernija hrvatska ekostaza duga pet kilometara

Tehnička škola Čakovec razvija se u mjesto izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u području strojarstva, a uz partnere na projektu Međimursku županiju, Strojarsku i prometnu školu, Graditeljsku školu Čakovec, Srednju školu Oroslavlje, Srednju školu Krapina, Tehničku školu Daruvar, Sobočan-interijere, Sveučilište Sjever i POU Algebra, uz pomoć fondova EU, dobit će novu opremu, mogućnost za inovativne metode poučavanja, smještajne kapacitete, tijesnu suradnju s poslodavcima, edukaciju učitelja i više prakse koja će im omogućiti brži ulazak na tržište rada. Ravnatelj Dražen Blažeka kaže da je škola napravila ogroman iskorak u svom radu.

– Nagrada je ovo za entuzijazam i energiju koju ulažu naši djelatnici u odgojno-obrazovnim institucijama, ali i svi uključeni u ovakve projekte jer je Centar kompetentnosti u strojarstvu samo jedan od centara izvrsnosti i kompetentnosti koje razvijamo u Međimurskoj županiji, koji će biti i direktna pomoć gospodarskom razvoju županije jer ćemo ovako dobiti još stručnije i kvalitetnije mlade na tržištu rada – rekao je župan Matija Posavec.

Počast nematerijalnoj baštini na UNESCO-ovu popisu Jedinstvena glazbena klupa s 10 poznatih međimurskih popevki

Projekt se u cijelosti financira sredstvima EU, vrijednost mu je 56 mil. kuna, od čega iz Europskog fonda za regionalni razvoj 29.993.165 kuna, a iz Europskog socijalnog fonda 26.191.548 kuna.