Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Razvoj i gospodarski oporavak potpomognutih područja

Za sufinanciranje 23 projekta u Brodsko-posavskoj županiji odobreno 6 milijuna kuna

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Županiji je odobreno 120 tisuća kuna za modernizaciju Odjela za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Nova Gradiška

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u skladu sa Zakonom o potpomognutim područjima, nastavlja poticati razvoj tih područja radi stvaranja pretpostavki za jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala. Ovaj cilj uključuje aktiviranje svih dionika koji svojim radom pridonose razvoju potpomognutih područja i njihovu gospodarskom oporavku.

Osigurana sredstva u državnom proračunu za ovu godinu Za podizanje komunalnog standarda u općinama u županiji više od 2,3 mil. kuna

Okučanima najviše

Kako bi se pomogli razvojni prioriteti lokalne i područne razine, unaprijedila društvena, javna, komunalna, socijalna i gospodarska infrastruktura, Ministarstvo i ove godine osigurava sredstva, pa je za jedinice lokalne i područne samouprave u Brodsko-posavskoj županiji, koje su stekle status potpomognutog područja, osiguralo ukupno 6 milijuna kuna. Odobreno je sufinanciranje 23 projekta.

Najveći iznos od 450 tisuća kuna odobren je za gradnju nerazvrstane ceste u Okučanima, dok će općina Velika Kopanica dobiti 400 tisuća kuna za rekonstrukciju doma u Velikoj Kopanica. Po 350 tisuća kuna dobit će općine Slavonski Šamac za gradnju kolnika u ulici Hrvatskih branitelja, Davor za rekonstrukciju nasipa i gradnju prometnica, biciklističkih i pješačkih staza i šetnica na nasipu u Davoru, Vrpolje za rekonstrukciju i dogradnju građevine javne i društvene namjene za djecu i mlade u Čajkovcima, Gornji Bogićevci za sanaciju nerazvrstane ceste Smrtić – Gornji Bogićevci te Staro Petrovo Selo za rekonstrukciju dijela nerazvrstane ceste u Štivici.

Sastanak s premijerom Sveučilište u Slavonskom Brodu s radom će krenuti u rujnu?

Novac za Društveni dom

Na iznos od 300 tisuća kuna mogu računati općine Bebrina za drugu fazu gradnje pješačke staze u Zbjegu, Sibinj za gradnju prometnice unutar zone malog gospodarstva te Garčin za rekonstrukciju i dogradnju Društvenog doma.

Općine Nova kapela i Klakar za svoje su projekte dobile po 250 tisuća, Vrbje, Podcrkavlje, Rešetari, Cernik, Gornja Vrba te Grad Nova Gradiška po 200 tisuća, Stara Gradiška i Oprisavci po 180 tisuća, Brodski Stupnik 160 tisuća, a Sikirevci 150 tisuća kuna.

Brodsko-posavskoj županiji odobreno je 120 tisuća kuna za modernizaciju Odjela za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Nova Gradiška.