Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Počinje jedinstvena kampanja za pomoć turističkom sektoru

Za svakih 250 potrošenih kuna gost dobiva besplatni kupon

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
U kampanju se dosad uključilo više od 50 turističkih i kulturnih institucija te turističkih poduzetnika, kaže Rudi Grula

"Međimurje daje više!" naziv je kampanje koju je pokrenula Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Toplicama Sveti Martin i 50-ak partnera iz javnog i komercijalnog sektora. Nakon tromjesečnog razdoblja koje su obilježile razne restriktivne epidemiološke mjere zbog koronavirusa, osmišljena je zanimljiva kampanja koja bi trebala privući što više turista u najsjeverniju županiju u ostatku godine.

Vodeći u kozarstvu osmislili novi projekt Stvara se novi brend i županijska marka - Međimurska jaretina

Dodana vrijednost

– Ponovno aktivni ugostiteljski objekti s ponudom hrane i pića doživljavaju velik pad prometa i time su ugrožena mnoga radna mjesta. Na domaćem tržištu kreće grčeviti lov na svakog gosta. Jadranske destinacije koje su do sada bile pretežito okrenute inozemnim gostima bit će ove godine oštra konkurencija kontinentalnim odredištima pa tako i Međimurju – kažu u Turističkoj zajednici Međimurske županije, koja turističkom tržištu želi poslati poruku da je Međimurje sigurna, kvalitetna, zanimljiva i sadržajna turistička destinacija za cjelogodišnji odmor koja za fer cijenu nudi kvalitetnu uslugu, a goste nagrađuje dodanom vrijednošću.

Voditelj Turističkog ureda Rudi Grula pojašnjava da je cilj ostvariti što veći broj dolazaka i noćenja u Međimurju u ostatku godine, produljiti prosječno trajanje boravka gostiju, potaknuti što veću potrošnju onih koji će Međimurje odabrati za svoj odmor, ali i potrošnju lokalnog stanovništva u ugostiteljskim i drugim turističkim objektima, te svesti na najmanju mjeru spuštanje cijena turističkih usluga, a time i pad ukupne kvalitete destinacije. Naposljetku, nastojat će se zadržati što više radnih mjesta. Uz ostalo, provest će medijsku kampanju na hrvatskom i slovenskom tržištu.

Osnovna ideja je tržištu umjesto natjecanja u spuštanju cijena ponuditi besplatni bonus na temelju ostvarene potrošnje, i na taj način stimulirati potencijalne goste da se odluče za odmor u Međimurju. Bonus će biti u obliku kupona koji svaki gost dobiva od smještajnog, ugostiteljskog ili drugog ponuđača usluga uz uvjet da je potrošio najmanje 250 kuna jednokratno. Dakle, za svakih potrošenih 250 kuna gost dobiva kupon kojim može besplatno posjetiti jedan od javnih turističkih sadržaja, lokaliteta ili usluga.

Doma zdravlja Čakovec I čekaonice će biti opremljene novim klima uređajima

Međimurje “korona-free”

U kampanju se dosad uključilo oko 50 turističkih i kulturnih institucija, te turističkih poduzetnika koji gostima daruju više od stotinu različitih besplatnih doživljaja, od wellnessa do ulaznica za razne atrakcije, degustacije i drugo. Tijekom kampanje očekuju uključivanje novih partnera i ponuda. TZ će na kraju kampanje organizirati izvlačenje i dio gostiju dodatno nagraditi. Kampanja počinje 15. lipnja i trajat će do 15. rujna, nakon čega slijedi analiza i mogućnost produljenja. Sve troškove organizacije, izrade i distribucije promotivnih materijala, izrade web-stranica i oglašavanja snosit će TZ uz sufinanciranje toplica Sveti Martin, a očekuje se i potpora HTZ-a.

U TZ-u podsjećaju da je više od 20 posto Međimurja dio UNESCO-va rezervata biosfere, da u toplicama Sveti Martin izvire jedna od najkvalitetnijih termalnih voda u Europi, da je dvadesetak vina na Međimurskoj vinskoj cesti nagrađeno Decanterovim medaljama, da Međimurjem prolazi više od 700 km biciklističkih ruta te da je, ne manje važno, Međimurje “korona-free” destinacija. 

- U situaciji kada su se cijela Hrvatska i Europa suočile sa specifičnom situacijom u kojoj je turistička sezona neizvjesna, želimo iskoristiti ovaj izazov kao prilikuupravo ovom kampanjom pokažemo sve svoje potencijale, ljepote, dovedemo domaće i strane turiste te pokažemo sve što nudimo. Preraspodjelom sredstava podržat ćemo manifestacije koje će se održati u drugoj polovici godine. Povećali smo potpore za turističke projekte, ulažemo u nove sadržaje, kapitalne projekte i stvaranje novih vrijednosti te pozivamo sve turističke agencije i turiste da posjete Međimurje. Zasigurno neće požaliti! - istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec na predstavljanju kampanje.

TURIZAM U ŽUPANIJI Izbrojeno 40.778 noćenja turista u 2019.

Kako bi ublažila negativne posljedice koronavirusa, Međimurska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za sufinanciranje rada turističkih agencija/organizatora turističkih putovanja koji je predstavio voditelj Odsjeka za turizam Međimurske županije Marko Puškadija. Ovim potporama Međimurska županija želi potaknuti rast turističkog prometa i potrošnje na području Međimurja, a za realizaciju projekta osigurano je 50.000 kuna iz Županijskog proračuna. Potpora Županije iznosi 50 kuna po ostvarenom turističkom noćenju na području Međimurske županije, a potpore će se isplaćivati temeljem prijava organizatora putovanja do kraja 2020. godine ili do iskorištenja predviđenih sredstava.

- Međimurska županija i Turistička zajednica Međimurske županije zajedno su promišljale kako u novonastaloj situaciji preusmjeriti financijske resurse te kako posložiti projekte i programe koji su u pripremi. Sva sredstva koja je Međimurska županija namijenila za promociju i potporu u turizmu odlučila je usmjeriti na ovu kampanju. Uz to, Županija i dalje potiče razvoj turizma koji se svojim razvojem veže i na razvoj drugih gospodarskih grana te sufinancira turističke projekte – rekla je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

- Međimurje nam sa svim svojim potencijalima, sadržajima i nagradama ne dozvoljava da budemo prosjek, već da kontinuirano dajemo više u usluzi i kvaliteti. Ovakav pozitivan projekt, uz našu standardnu i kvalitetnu uslugu gostima, daje još više sadržaja besplatno, čime ćemo se istaknuti pred ostalom konkurencijom i pokazati da smo itekako bitan faktor turizma u Hrvatskoj - poručio je direktor LifeClass Termi Sveti Martin Igor Nekić.