Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Doma zdravlja Čakovec

I čekaonice će biti opremljene novim klima uređajima

1/7
Foto: Međimurska županija
Sve ordinacije opremljene su klima uređajima, a sada će biti i čekaonice, kazao je ravnatelj Doma zdravlja Čakovec Branko Vrčić dr.med.

Bez obzira na okolnosti pandemije koronavirusa, nastavljaju se ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu Međimurske županije. U Dom zdravlja Čakovec, čija je nova zgrada otvorena 2019. godine, a s ciljem daljnjih poboljšanja uvjeta rada liječnika i boravka pacijenata u čekaonicama, Dom zdravlja Čakovec bit će opremljen i klima uređajima. Ravnatelj Branko Vrčić dr.med. i direktorica Đurkin d.o.o-a  Maja Đurkin Međimurec potpisali su ugovor za ugradnju sedam vanjskih i 14 unutarnjih jedinica klima uređaja, ukupne vrijednosti 312.207,50 kuna.

Nove turističke atrakcije u Međimurju dobile potporu iz fondova EU Kućice uz jezero, vidikovac na Mađerkinu bregu, spomen-dom rudarima i novi park u Čakovcu

Klima uređaji bit će ugrađeni u šest čekaonica, a Dom zdravlja površine je 5315 m2 bruto i 3526 m2 neto površine te je jedna od najmodernijih zdravstvenih ustanova u Međimurju.

- Nastavljamo s ulaganjima u opremu i objekte Doma zdravlja Čakovec. Sve ordinacije opremljene su klima uređajima, a sada će biti i čekaonice. Zahvaljujem Međimurskoj županiji na pomoći oko realizacije i opremanja šest čekaonica klima uređajima - kazao je ravnatelj Doma zdravlja Čakovec Branko Vrčić dr.med.

Prilagođavanjem današnjim izazovima te novim protokolima, ugradnja klima uređaja samo je potvrda praćenja potreba u zdravstvenih ustanovama te pomnog planiranja.

Planiraju otvoriti Svjetski centar pušipela u Štrigovi Nova turistička atrakcija u Međimurju

- Dnevno kroz Dom zdravlja prođe do 80 pacijenata po jednoj ordinaciji, a Dom zdravlja ima 32 ordinacije: 16 ordinacija opće medicine, šest ordinacija dentalne medicine, četiri ordinacije pedijatrije i ginekologije, dvije ordinacije medicine rada, RTG zuba, mobilni palijativni tim, psihologijski centar, dentalni laboratorij, zdravstvenu njegu i prostorije patronaže. U Međimurju puno ulažemo u zdravstvo, a iako su sve ordinacije opremljene po najvišim standardima i pravilima struke, ovo potpisivanje potvrda je da se nastavlja investicijski ciklus u zdravstveni sustav Međimurja - zaključio je međimurski župan Matija Posavec koji je  s pročelnicom UO za zdravstvo Sonjom Tošić Grlač nazočio potpisivanju ugovora.