Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
PROGRAM JAVNIH POTREBA U ŠKOLSTVU

Za sveučilište i OŠ 'Milan Amruš' 2,5 mil. kuna

OŠ Milan Amruš
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, prema programu, bit će osigurano 17 milijuna kuna, a u idućoj će godini županijska uprava izdvojiti i 1,1 milijun kuna za stipendiranje 120 redovnih studenata, dva milijuna kuna za sufinanciranje rada Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Za provedbu programa javnih potreba u školstvu na području Brodsko-posavske županije u 2021. godini, većinskim glasovima vijećnika osiguran je iznos od 105.429.613,32 kuna od kojih će 41.407.650 kuna decentraliziranih sredstava biti usmjereno osnovnim i srednjim školama kojima je županijska uprava osnivač. Iz tih sredstava županija će iduće godine s 500 tisuća kuna su financirati gradnju OŠ “Milan Amruš”.

Županija je lani u predškolsku infrastrukturu uložila 3,5 milijuna kuna Najbolji po izdvajanjima za vrtiće

Za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, prema programu, bit će osigurano 17 milijuna kuna, a u idućoj će godini županijska uprava izdvojiti i 1,1 milijun kuna za stipendiranje 120 redovnih studenata, dva milijuna kuna za sufinanciranje rada Sveučilišta u Slavonskom Brodu te 380 tisuća kuna za sufinanciranje željezničkog prijevoza 423 redovna studenata. Europskim sredstvima u iznosu od 17.958.684,08 kuna bit će sufinancirani projekti energetske obnove u obrazovanju.

Ugovorene besplatne željezničke karte za 432 studenta Županija osigurala 380 tisuća kuna za sufinanciranje prijevoza studenata

i investicije od općeg interesa za županiju, kao što je gradnja Osnovne škole “Milan Amruš” kojoj nismo osnivač, ali smatramo da ima puno djece izvan Slavonskog Broda. Natječaj raspisuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja te financira projekt u većinskom udjelu, a mi bismo se pridružili osnivaču škole, Gradu Slavonskom Brodu, i sudjelovali u troškovima gradnje – istaknula je privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović.