Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Za povećanje standarda i kvalitete turističke ponude

Za "Turizam plus u Sisačko-moslavačkoj županiji" 160.000 €

storyeditor/2024-03-08/smz_a_slager_turizam_plus.jpg
Foto: SMŽ ZA POTPORU se mogu prijaviti subjekti malog gospodarstva koji obavljaju turističku djelatnost, OPG-i koji pružaju turističke usluge, privatni iznajmljivači soba te registrirani profesionalni proizvođači vina
Otvoren je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za sufinanciranje turističkih projekata radi podizanja konkurentnosti turističkih subjekata

Novi projekt Sisačko-moslavačke županije "Turizam plus" predstavljen je proteklog tjedna potencijalnim prijaviteljima na javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za sufinanciranje turističkih projekata za 2024. godinu radi podizanja konkurentnosti turističkih subjekata s područja naše županije.

Župan Ivan Celjak naglasio je kako je za ovaj projekt u županijskom proračunu osigurano 160.000 eura, a za potporu se mogu prijaviti subjekti malog gospodarstva koji obavljaju turističku djelatnost, OPG-i koji pružaju turističke usluge, privatni iznajmljivači soba te registrirani profesionalni proizvođači vina.

Rok za prijavu je 2. travnja

– Nastojali smo putem ovog projekta osigurati kvalitetniju uslugu na području turizma i potaknuti pružatelje usluga u turizmu da uvedu dodatne sadržaje u sklopu dvije mjere. Prva mjera odnosi se na dodatan sadržaj, jer želimo potaknuti pružatelje usluga u turizmu da grade bazene, ulažu u wellness sadržaj, grade adrenalinske parkove i sve ono što će privući veći broj turista na područje naše županije. Druga mjera usmjerena je na promidžbu. Sve ono što dodatno rade naši pružatelji usluga u turizmu potrebno je i dodatno promovirati. Ovim putem sufinancirat ćemo kvalitetne projekte – rekao je župan Celjak.

Intenzitet potpore za povećanje standarda i kvalitete turističke ponude postojećih turističkih subjekata iznosi najviše do 15.000 €, a za ulaganje u marketinške aktivnosti do 500 €. Prijava na javni poziv po projektu "Turizam plus u Sisačko-moslavačkoj županiji" otvoren je do 2. travnja 2024. godine.

Župan Celjak istaknuo je i da Županija ulaže u poboljšanje turističke infrastrukture istaknuvši kako su prošle godine u suradnji s Općinom Hrvatska Dubica uredili kupalište na Uni u Hrvatskoj Dubici, a ove je godine planirano uređenje kupališta u Letovaniću, Sunji i Donjim Kukuruzarima.

Pomoć za gradnju bazena

Na predstavljanje javnog poziva "Turizam plus" odazvao se velik broj djelatnika u sektoru turizma. Jedan od njih je i Vladimir Bistrički, vlasnik OPG-a iz Osekova.

– Svaki euro koji ti netko pokloni je dobrodošao, a ja ću se prijaviti za izgradnju bazena kako bih poboljšao uslugu svog OPG-a. Smatram da je ova mjera jako dobra za našu županiju – rekao je Bistrički.

Vlasnica OPG-a iz Petrinje Natalija Antić Bjelac istaknula je da će ovakva potpora, ako je ostvari, obiteljskim poljoprivrednim domaćinstvima dati dodatan vjetar u leđa.

storyeditor/2024-03-08/MZB.jpg Kolegij (grado)načelnika Međimurske županije Kupuje se novo vozilo Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec storyeditor/2024-03-08/a_kriznica_foto_kristijan_toplak.jpg Virovitičko-podravska županija prepoznatljiva na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske Od 'orlova gnijezda' na vrhu do briljantne multimedije Radovi u Pavelinskoj kasne jer se tamo gradila golema zahtjevna retencija u sklopu Aglomeracije Koprivnica Koprivnica Novi pothodnik dužine 140 metara spojit će Taraščice s Vinicom