Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
EU fondovi

Za uređenje izvorišta rijeke Jadro 24 milijuna kuna

Rijeka Jadro
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Radovi na uređenju izvorišta rijeke Jadro trajat će do sredine 2021. godine i tada će to izvorište postati reprezentativno moderno izletište i uz Marjan najljepše izletište na području Splitsko-dalmatinske županije, kaže solinski gradonačelnik Dalibora Ninčevića

Grad Solin iz Fondova Europske unije dobio je oko 24 milijuna kuna za uređenje izvorišta rijeke Jadro koje će nakon trogodišnjih radova postati jedno od najljepših izletišta u srednjoj Dalmaciji, doznaje se u utorak od solinskog gradonačelnika Dalibora Ninčevića.

Prosvjed ekoloških udruga ispred Splitsko-dalmatinske županije Prosvjed ekoloških udruga Krivotvore se rezultati povezanosti Lećevice s Jadrom, tražimo istragu EU!

- Ovih 24 milijuna dobili smo u suradnji za županijskom javnom ustanovom 'More i krš' na natječaju za očuvanje prirodnih vrijednosti, a 80 posto tih sredstava nam je dodijeljeno bespovratno - rekao je Ninčević za Hinu.
Javna ustanova splitsko-dalmatinske županije "More i krš" upravlja zaštićenim prirodnim vrijednostima radi održavanja i promicanja prirodnih ljepota na području te županije.

Po Ninčevićevim riječima planirano je da nakon obavljanja svih predradnji, to jest nakon potpisivanja potrebnih ugovora i raspisivanja natječaja, radovi na uređenju izvorišta rijeke Jadro počnu do kraja ove godine.
- Radovi na uređenju izvorišta rijeke Jadro trajat će do sredine 2021. godine i tada će to izvorište postati reprezentativno moderno izletište i uz Marjan najljepše izletište na području Splitsko-dalmatinske županije - rekao je solinski gradonačelnik Ninčević.


rijeka Jadro Mjesto rekreacije i uživanja Pola milijuna eura za uređenje izvorišta rijeke Jadro Župan Blaženko Boban obilazi radove na uređenju obale Od rijeke Žrnovnice do lučice Strožanac Za 19 milijuna kuna gradi se nova plaža s 260 parkirnih mjesta