Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Potpore

Za uređenje uljare na Kapriju pola milijuna kuna

Kaprijanci će uskoro masline moći prerađivati na svom otoku
1/2
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Uljara je stoljetni san svih Kaprijanaca koji će, po okončanju radova, končano svoje masline moći prerađivati na otoku - kazao je predsjednik Mjesnog odbora Kaprije DinkoJelovčić

Šibenski gradonačelnik Željko Burić i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u Zagrebu su potpisali Sporazum o financiranju programa obnove uljare i zavičajnog muzeja na otoku Kapriju. Temeljem potpisanog Sporazuma, Ministarstvo poljoprivrede iznosom od 500.000 kuna financirat će uređenje prostora i obnovu uljare, opremanje postrojenja za preradu masline te uređenje zavičajnog muzeja na otoku Kapriju koji se nalazi u sklopu iste zgrade, priopćili su iz Grada Šibenika.

Tema sastanka bile su brodske linije prema najudaljenijim šibenskim otocima "U interesu nam je da šibenskim arhipelagom plove novi, moderniji brodovi"

- Ovom prilikom čestitam Mjesnom odboru Kaprije jer je ovaj projekt zasluga njihove višegodišnje upornosti i truda. Prostorom u kojem je potrebno izvesti manje građevinske radove upravljat će Mjesni odbor Kaprije, a postrojenjem bi se koristili tamošnji poljoprivrednici, maslinari, okupljeni u Udrugu maslinara i magunjara. Otočni život je specifičan, a stanovnici otoka u svakodnevnom životu susreću se s brojnim poteškoćama u primarnim organizacijskim i infrastrukturnim potrebama. Poljoprivredna djelatnost na otoku uvijek je bila okosnica života, a ovim projektom svakako će se olakšati razvoj maslinarske djelatnosti na Kapriju - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija

Predsjednik Mjesnog odbora Kaprije Dinko Jelovčić istaknuo je kako uređenje prostora uljare mnogo znači daljnjoj revitalizaciji otoka te očuvanju tradicijskih vrijednosti.

- Uljara je stoljetni san svih Kaprijanaca koji će, po okončanju radova, končano svoje masline moći prerađivati na otoku. Vjerujem kako će se ovime i mlađe generacije Kaprijanaca potaknuti da se bave poljoprivrednom djelatnosti - kazao je Jelovčić.

učenje po metodama univerzalne sportske škole Besplatni košarkaški treninzi za sve djevojke 18. Šibenska regata krstaša U subotu, 1. prosinca, u 11 sati Evo zbog čega je šibenska regata posebna i zašto se ne propušta