Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka 53 pregleda
Rujan u srcu

Za vikend utrka i ŠtrudlaFest u Jaškovu, koncerti na Dubovcu

ŠtrudlaFest
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Na 2. ŠtrudlaFestu gosti će moći kušati 50 vrsta štrudli, a bit će organizirano i natjecanje u pripremanju štrudle

Pod nazivom Rujan u srcu ovog će se vikenda održati čak četiri velika događanja u Karlovcu i Ozlju. U tijeku je Tjedan štrudle u sklopu kojeg u 23 restorana gosti mogu kušati razne štrudle po akcijskim cijenama.

U nedjelju će se u Jaškovu održati 2. ŠtrudlaFest na kojem će, osim jahanja, izrade skulptura od slame, gosti moći kušati 50 vrsta štrudli, te kupiti proizvode lokalnih OPG-ovaca koji će imati 40-ak štandova s medom, rakijom, vinom, proizvodima od ljekovitog bilja, nakitom i ostalim sadržajima. Bit će organizirano i natjecanje u pripremanju štrudle i to i ove godine u profesionalnoj i amaterskoj kategoriji.

- Ove godine nam se priključuje poznati Ribafish odnosno Domagoj Jakopović, urednik Gastro.hr koji će biti u jednom od žirija. Uz nas je i naš prijatelj koji je od početka uz Štrudlafest, Stevo Karapandža - najavila je Lidija Žganjer Gržetić, jedna od organizatora manifestacije. Dan prije Štrudlafesta, Jaškovo će ugostiti oko stotinu trkača na Run of Heart. Utrka po uzoru na berlinsku Run of  Spirit okupit će trkače iz Njemačke, Slovenije i Hrvatske.

- Uspjeli smo dobiti da nam dođe slijepi trkač, paraolimpijac Henry Wanyoike. Iz Berlina nam dolazi 25 osoba, a iz Slovenije oko 30 osoba koji će sudjelovati u utrci - najavila je Dijana Borović Galović, direktorica Centra za pružanje usluga u zajednici u Jaškovom, organizatora utrke.

Osim u Ozlju, posjetitelji mogu za vikend navratiti i na Stari grad Dubovac u Karlovcu. Bit će tamo raznih radionica, prodajnih štandova, koncerata, a učenici Turističko - ugostiteljske škole pripremat će posebne koktele.