Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Velikogorički bacač diska Velimir Šandor ostvario je uspjeh u Poljskoj

‘Zadovoljan sam svojom formom, a najbolje ostavljam za Igre u Tokiju’

Foto: Zagrebačka županija
Na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Londonu 2017. godine Šandor je postigao izvrsno treće mjesto i donio četvrtu medalju u Hrvatsku. Bacio je disk 17,95 metara

Velikogoričanin Velimir Šandor, član Atletskog kluba osoba s invaliditetom “Uspon”, nedavno je u Poljskoj postigao izvrstan sportski uspjeh. Na 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u Bydgoszczuu svojoj F52 kategoriji osvojio je brončanu medalju.

PROJEKT ‘DJECA S LOVCIMA I ŠUMARIMA U PRIRODI’ Djeca uče o važnosti šuma i divljači u njima

Disk je bacio 19,78 metara

Zahvaljujući njegovu izvrsnom uspjehu, u Zagrebačkoj županiji održan je poseban prijam, a osim čestitki na sjajnom rezultatu, zamjenik župana Ervin Kolarec Šandoru je uručio i prigodnu novčanu nagradu.

– Velimir je sportaš koji daje sve od sebe i prezentira Zagrebačku županiju i Lijepu našu u najboljem svjetlu, a siguran sam da će u Tokiju polučiti dobar rezultat što mu želim od sveg srca. Nadam se da se vidimo u Zagrebačkoj županiji odmah nakon paraolimpijskih – poručio je Kolarec o ovom atletičaru koji sportske uspjehe niže već dugi niz godina. Na Paraolimpijskim igrama u Riu de Janeiru 2016. godine bio je brončan, a treće je mjesto postigao i u WPA SP London 2017. Lani je, pak, na 7. međunarodnom atletskom turniru postigao svoj osobni i državni rekord u bacanju diska - 20,14 metara.

Oni su Simply the best Čak tri turističke nagrade stigle u Vukovarsko-srijemsku županiju

– Bio je to dovoljno dobar rezultat za direktan plasman za Tokio – rekao je Šandor u svibnju nakon što je kao najbolji sportaš s invaliditetom primio priznanje Zagrebačke županije. Ovom je prilikom, pak, na temelju odluke o kriterijima za dodjelu županijskih nagrada dobio 2500 kn, a zamjenik Kolarec najavio je i da može računati na dodatnih 10000 kuna za kupnju novih invalidskih kolica.

– Zadovoljan sam svojom formom, a najbolje ostavljamo za Tokio. Ovakav rezultat za mene je veliki uspjeh. Prije dvije tri godine bacao sam 18 metara, a sada smo na gotovo 20 metara – rekao je Šandor kojem je u Poljskoj najdalji hitac bio 19,78 metara. Titulu europskog prvaka ponio je Poljak Piotr Kosewicz s 20,86 metara, a srebro je osvojio njegov sunarodnjak Jachimowicz s 20,18 metara. S formom i rezultatom je zadovoljan i njegov trener Ivan Čengić koji je rekao da je Velimir bacio najbolju seriju do sada upravo na europskom prvenstvu, a sjajan rezultat očekuje i na paraolimpijskim igrama koje se održavaju u kolovozu, za koje se počeo pripremati u Medulinu.

Dva predstavnika županije

Predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije Darko Matić najavio je da će Zagrebačku županiju na predstojećem paraolimpijskim igrama predstavljati dvojica sportaša, i to Velimir Šandor i stolnotenisač Pavao Jozić.

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA Formiran 8. saziv Županijske skupštine

— Da nije bilo kontinuiranih ulaganja Zagrebačke županije u paraolimpijski sport, ne bi bilo ni ovakvih rezultata – poručio je Matić.