Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Tradicionalna uskrsna izložba u prostorijama Zagrebačke županije

Zadrugari iz 12 učeničkih zadruga izložili svoje kreativne radove

Foto: Zagrebačka županija
Na području županije registrirane su 43 učeničke zadruge, od kojih četiri u srednjim školama, dvije u centrima za posebnu skrb i 37 u osnovnim školama

U prostorijama Zagrebačke županije održana je tradicionalna uskrsna izložba radova učeničkih zadruga. Zadrugari iz 12 učeničkih zadruga opet su pokazali umijeće, kreativnost i vještinu pri izradi ukrasnih i uporabnih predmeta, prirodne kozmetike, keramičkih ukrasa i nakita, ali i uzgoja cvijeća i biljaka.

- Naša dvorana za službene sastanke dvaput godišnje - jednom uoči božićnih i jednom uoči uskrsnih blagdana - pretvara se u izložbeni prostor za naše najmlađe, naše kreativce iz učeničkih zadruga - rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec pri obilasku zadrugara i njihovih radova.

- Zagrebačka županija ponosi se radom 5200 zadrugara koji svojim radovima pokazuju inovativnost i kreativnost, ali i njeguju tradiciju i baštinu svoga kraja - naglasio je Kolarec i dodao da je Zagrebačka županija jedina županija u Republici Hrvatskoj koja svake godine organizira Dan učeničkih zadruga (lani je održan u Velikoj Gorici) te jedina županija čiji zadrugari njeguju međunarodnu suradnju.

Na području županije registrirane su 43 učeničke zadruge, od kojih četiri u srednjim školama, dvije u centrima za posebnu skrb i 37 u osnovnim školama. Zadruge se bave raznim aktivnostima i okupljaju brojne učenike. Njihov rad županija podupire već dva desetljeća, samo prošle godine za rad marljivih zadrugara bilo je u proračunu osigurano više od 130 tisuća kuna.

U obilasku uskrsne izložbe zadrugara sudjelovao je i pročelnik Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Ivica Radanović.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Za oboljele od psorijaze osigurano 82.290 eura Izložba u Ekoparku Krašograd Inspiracija su im bijele rode, a autori su profesionalci i amateri Prvašići udžbenici Za školske obveznike Od petka počinju upisi djece u prvi razred osnovne škole