Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Za školske obveznike

Od petka počinju upisi djece u prvi razred osnovne škole

Prvašići udžbenici
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
Prije upisa obavezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta koje utvrđuje stručno povjerenstvo škole

Ovoga petka, 31. ožujka, na području Zagrebačke županije počinju upisi djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2023./2024. Upisuju se djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2016. godine do 31. ožujka 2017. i oni kojima je u školskoj godini 2022./2023. odgođen upis u prvi razred osnovne škole.

Za dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik roditelj može najkasnije do 31. ožujka podnijeti nadležnoj ispostavi županijskog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika za prijevremeni upis. Za dijete koje je bilo uključeno u predškolski program osim zahtjeva roditelj treba dostaviti i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

Prije upisa obavezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta koje utvrđuje stručno povjerenstvo škole. Liječnički pregled obavlja se u zdravstvenoj ustanovi, a ostali članovi stručnog povjerenstva škole procjenjuju psihofizičko stanje djeteta u osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema upisnom području, i to u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja. U slučaju nemogućnosti dolaska u predviđenom terminu, roditelj treba najkasnije do 30. svibnja obavijestiti stručno povjerenstvo škole pa će se utvrditi drugo vrijeme.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Zaprešiću najviše sredstava za obnovu, ima i najveće štete Odluke Županijske skupštine Zagrebačke županije Za sanaciju gubitaka zdravstvenih ustanova 1,6 milijuna eura Sadea Bećirović ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Sadea Bećirović i Dino Šimunec najbolji sportaši