Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Obrazovni djelatnici postavlaju temelje za buduće uspjehe

Zagrebačka županija nagradila 41 nastavnika u mirovini

storyeditor/2024-10-18/20241016_115121.jpg
Foto: Zagrebačka županija TIJEKOM svog radnog vijeka oni su predanim radom usmjerili generacije djece na put znanja i životnih vrijednosti
Jubilarni 20. svečani prijam za učitelje, nastavnike i profesore koji su nakon dugogodišnjeg rada u školama zasluženo otišli u mirovinu Zagrebačka županija organizirala je u Svetom Ivanu Zelini

U Svetom Ivanu Zelini, malom gradu bogate povijesti, Zagrebačka županija organizirala je jubilarni 20. svečani prijam za učitelje, nastavnike i profesore koji su nakon višedesetljetne karijere zasluženo otišli u mirovinu. Ova već tradicionalna svečanost održana je kako bi se odalo priznanje za predan rad 41 nastavnika koji su tijekom svog radnog vijeka usmjerili generacije djece na put znanja i životnih vrijednosti. U znak zahvalnosti za njihov doprinos Županija im je uručila poklon-bonove u vrijednosti od 200 eura.

Temelj društva

Svečani prijam otvorio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je naglasio da je obrazovanje temelj svakog naprednog društva te kako iza svakog uspjeha stoje upravo učitelji.

– Uz znanje koje ste prenosili ništa manje bitne nisu ni ljudske vrijednosti kao što su poštovanje, odgovornost, solidarnost i tolerancija. Odgojili ste generacije učenika, a rezultati vašeg rada itekako se vide – izjavio je župan Kožić. Dodao je da su obrazovni djelatnici svojim radom postavili temelje za mnogobrojne uspjehe koje Zagrebačka županija bilježi na gospodarskom, sportskom i kulturnom polju te naglasio da njihova uloga u stvaranju boljeg društva nikada ne smije biti zaboravljena.

Jedna od nagrađenih, Dubravka Cundeković, koja je nakon 42 godine rada kao profesorica hrvatskog jezika u Gimnaziji Velika Gorica otišla u mirovinu, emotivno je progovorila o svom dugogodišnjem iskustvu u učionici. U ime svih kolega zahvalila je na prijamu i simboličnim darovima te naglasila da posao nastavnika nije samo prenošenje znanja.

– Ovaj posao zahtijeva puno energije, dinamike i nadasve tolerancije. Uvijek sam se trudila ne samo poučavati nego i stvarati pozitivno okruženje u kojemu se učenici osjećaju prihvaćeno i motivirano – kazala je Cundeković.

Prijamu su nazočili i predstavnici lokalne vlasti, među kojima je bio i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je upravo njihov grad domaćin ove svečanosti te uputio riječi zahvale svim učiteljima i profesorima koji su svoj radni vijek proveli u obrazovanju mladih generacija.

Neprocjenjiv doprinos

– Svojim ste radom oblikovali ne samo pojedince nego i budućnost našeg društva. Vaš doprinos neprocjenjiv je i na tome smo vam vječno zahvalni – rekao je Košćec.

Sve je proteklo u atmosferi ispunjenoj zahvalnošću, ali i ponosom na postignuća svih prisutnih. Nastavnici koji su cijeli svoj životni vijek posvetili obrazovanju prisjetili su se svojih iskustava, anegdota iz učionice te dijelili svoja razmišljanja o izazovima i ljepotama nastavničkog poziva. Premda su službeno otišli u mirovinu, njihov doprinos zajednici ostat će trajan, a učeničke generacije koje su podučavali nosit će sa sobom i znanje i vrijednosti koje su im njihovi učitelji nesebično prenosili.

Ovaj događaj poslužio je kao podsjetnik na neprocjenjivu vrijednost obrazovanja i ulogu koju učitelji imaju u oblikovanju budućih naraštaja. Svaka generacija učenika nosi sa sobom trag svojih učitelja, a njihov utjecaj često je nemjerljiv i dugoročan.

storyeditor/2024-10-18/smz_b_slager_topusko_nikola_cutuk_pixsell_PXL_151024_122268725.jpg Uloženo 1,3 milijuna eura Obnovljena je zgrada Kinematografa u Topuskom storyeditor/2024-10-18/JASKAa1__4_.jpg Livada oprašivača sa autohtonim cvjetnim biljkama privlače pčele, leptire, ose... Uređuje se naselje Cvetković, primjer zelene i urbane sredine storyeditor/2024-10-18/doktori_sveuciliste_B__1_.jpg Povijesni trenutak na najmlađem hrvatskom javnom sveučilištu Prva generacija doktora znanosti na Sveučilištu Sjever