Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
PROJEKT SAFE TOGETHER - RISK PREVENTION IN THE CROSS-BORDER AREA

Zajedno protiv izazova u kriznim situacijama

Foto: Grad Daruvar
Zbog epidemiološke situacije konferencija je održana online

Ovih je dana u Daruvaru održana početna konferencija projekta SAFE TOGETHER – Risk prevention in the cross-border area (SAFE TOGETHER ). Zbog nepovoljne epidemiološke situacije konferencija je, naravno, održana online.

Daruvar Za Grad je 2020. bila izazovna godina Veteranski centar najveća je investicija posljednjih 40 godina

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA II fondova Europske unije, a Ukupna vrijednost projekta je 1.276.113,89 eura. Projekt će trajati 26 mjeseci, a vodeći partner na projektu je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore – Direkcija za izvanredne situacije, dok su Grad Gradiška i Grad Daruvar partneri.

– Projekt se fokusira na jačanje materijalnih i ljudskih kapaciteta za reagiranje u kriznim situacijama u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. U tu svrhu, projektnim partnerima su kroz ovaj projekt odobrena sredstva Europske unije kako bi ojačali vlastite kapacitete i kako bi se na adekvatan i uspješan način nosili s izazovima povezanim s elementarnim nepogodama i prirodnim katastrofama. Ovaj projekt će doprinijeti podizanju stupnja sigurnosti populacije i njihovih materijalnih dobara, kao i zaštitu životne sredine i prirode u prekograničnom području – objasnio je Mirsad Mulić, generalni direktor Direkcije za izvanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA Manje pacijenata upućeno je u bolnice

Jedan od najbitnijih rezultata ovog projekta bit će uspostavljane tri edukativna trening-centra i to u Podgorici, Daruvaru i Gradiškoj te obrazovanje osoblja kroz sistem zajedničke edukacije.