Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Hrvatski centar koralja Zlarin

Započeli radovi na uređenju kuća Kažerma i Šare

1/4
Foto: Grad Šibenik
U sklopu građevinskih radova obnovit će se četiri etaže kuće Kažerma, tri etaže kuće Šare kao i dvorište između navedenih kuća veličine

Na otoku Zlarinu održan je 1. koordinacijski sastanak projekta Hrvatski centar koralja Zlarin, na kojem su prisustvovali predstavnici Grada Šibenika, izvođača radova MP Beton d.o.o., projektantskog nadzora Arhitektonski biro Prostor d.o.o., stručnog nadzora Građevinski projekt d.o.o., te predstavnici mjesnog odbora Zlarin i TZ Zlarin. Koordinacijski sastanak označio je službeni početak radova na uređenju kuća Kažerma i Šare u okviru Hrvatskog centra koralja Zlarin čije je predviđeno trajanje 15 mjeseci.

Autotransport Besplatan prijevoz za učenike osnovnih škola tijekom ljetnih praznika

Ugovor o radovima na uređenju kuća Šare i Kažerma s pristupnim putem, sklopljen je s tvrtkom MP Beton d.o.o. iz Splita, a  ukupna vrijednost ugovorenih građevinskih radova iznosi 13.638.782 kune bez PDV-a.

- Projekt poput ovoga ne predstavlja samo novi sadržaj za posjetitelje i goste, već podizanje standarda te uvjeta za kvalitetan život na otoku. Projektom se njeguje i tradicija po kojoj je Zlarin i poznat, a to je uzgoj i prerada koralja, koja će biti prezentirana na jedan suvremen i nov način. Hrvatski centar koralja bit će sagrađen europskim sredstvima uz financijsku podršku Grada Šibenika - kazao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Željko Burić.

U sklopu građevinskih radova obnovit će se četiri etaže kuće Kažerma ukupne neto površine 452,98 m2, tri etaže kuće Šare, ukupne neto površine 204,52 m2, kao i dvorište između navedenih kuća veličine 87,50 m2, a koje će nakon provedene obnove služiti kao prezentacijsko-edukativni centar. Također će se u sklopu građevinskih radova rekonstruirati i  pristupni put koji vodi od obale do kuća Šare i Kažerma.

Završeni radovi u Ulici kralja Zvonimira koji su počeli u rujnu 2019. Glavna šibenska prometnica nakon osam mjeseci puštena u promet

Ukupna vrijednost projekta Hrvatski centar koralja Zlarin je 24.127.147,5 kuna, a partneri na provedbi projekta su  Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode Šibensko-kninske županije – Priroda, Turistička zajednica Zlarin i Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020“.