Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Projekt “Zaželi i ostvari” u Pleternici

Zaposlene 22 žene koje pomažu starim i nemoćnim

Pleternica
Foto: Grad Pleternica
Korisnici programa jedva su dočekali ponovno pokretanje. Radila sam i prije i znam koliko im je teško palo kada je program ukinut, rekla je A. Kuzmanović

Grad Pleternica provodi projekt “Zaželi i ostvari”, kojim su zaposlene 22 žene koje će tijekom 24 mjeseca pružati pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora te se brinuti o higijeni starijih i nemoćnih osoba. Cilj projekta je povećanjem razine znanja i vještina omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena u ruralnom području, a isto tako i poticati socijalnu uključenost i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika.

Umirovljenici U Pleternici odlučili uljepšati blagdane starijim sugrađanima Umirovljenici će prvi put dobiti božićnice

Gradonačelnica Antonija Jozić izrazila je zadovoljstvo što je program nakon četiri godine ponovno aktiviran te će starije i nemoćne osobe nakon dugog prekida ponovno imati sustavnu podršku i pomoć kakvu su imale i prije.

– Prošlo je nekoliko godina otkako je ovaj prekrasan projekt ugašen na području našeg grada. Zato mi je posebno drago iznova vidjeti 22 žene koje će se ovim projektom osnažiti i educirati, ali i pružati pomoć u kući našim starijim i nemoćnim sugrađanima – kazala je gradonačelnica Jozić.

Žene zaposlene na projektu ističu kako ima puno starih kojima je potrebna pomoć oko nužnih i svakodnevnih kućanskih poslova, ali isto tako i topli razgovor s ljudima s kojima će moći podijeliti svoje osjećaje i raspoloženja.

pleternica Bivše kino postat će multimedijalna dvorana

– Korisnici programa jedva su dočekali ponovno pokretanje. Radila sam i prije i znam koliko im je teško palo kada je program ukinut. Svakako su se snalazili i bilo im je teško – rekla je Angelika Kuzmanović, jedna od zaposlenih.

Nositelj projekta “Zaželi i ostvari” je Grad Pleternica, a partneri su Centar za socijalnu skrb Požega i HZZ Područni ured Požega. Projekt vrijedan više od tri milijuna kuna financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu otvorenog poziva Zaželi.

Pleternica Nova hvalevrijedna poticajna mjera u Pleternici Uveli besplatan prijevoz za predškolce