Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U Pleternici odlučili uljepšati blagdane starijim sugrađanima

Umirovljenici će prvi put dobiti božićnice

Umirovljenici
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
Umirovljenici s prihodom do 500 kuna dobit će 300 kn božićnice, oni s prihodom od 500 do 1000 kn dobit će 200, a svi čija je mirovina od 1000 do 1500 dobit će po 100 kuna

Kako bi radost blagdana osjetio što veći broj građana, pleternička gradska uprava ove je godine štedjela na rashodima koji nisu nužni, a ta sredstva preusmjerena su za one kojima je pomoć najpotrebnija. Tako će ove godine prvi put biti isplaćene božićnice svim pleterničkim umirovljenicima s prebivalištem na području grada i okolnih naselja čije mirovine nisu više od 1500 kuna.

pleternica Bivše kino postat će multimedijalna dvorana

Umirovljenici s prihodom do 500 kuna ostvarit će pravo na božićnicu od 300 kuna, oni s prihodom od 500 do 1000 kuna ostvaruju pravo na 200 kuna božićnice, dok će oni čije mjesečne mirovine iznose od 1000 do 1500 kuna dobiti po 100 kuna. Rok za prijavu je 15. studenog.

Gradonačelnica Antonija Jozić izrazila je nadu da će na ovaj način barem malo pomoći i uljepšati božićne blagdane sugrađanima starije životne dobi.

Počele prijave Velikogoričkim umirovljenicima božićnica od 200 i 400 kuna

– Korisnici zajamčene minimalne naknade, odnosno socijalne pomoći, ostvarit će pravo na božićnicu u iznosu od 200 kuna temeljem istog zaključka i bez dodatne “papirologije”, dok građani koji nemaju nikakvih prihoda mogu podnijeti zahtjev za jednokratnu pomoć – izvijestila je gradonačelnica Jozić.

Pleternicu je ovih dana posjetio i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, koji je sa suradnicima Davorinom Pihom i Miroslavom Taborskim obišao tamošnja gradilišta. Financijski najznačajnije investicije su rekonstrukcija pleterničke brane, koja je pred završetkom, te izgradnja nasipa za obranu od poplava koja se izvodi na potezu Gradac – Novoselci. Održan je i radni sastanak s gradonačelnicom na temu svih investicija na području Pleternice – Aglomeracije Pleternice, sustava odvodnje Zagrađe – Bučje – Drenovac te uređenja obale rijeke Orljave s gradnjom šetnice.

e-inkubator Pleternica U Pleternici projektom od 8,3 milijuna kuna žele vratiti mlade Europskim novcem grade novi e-inkubator Pleternica Nova hvalevrijedna poticajna mjera u Pleternici Uveli besplatan prijevoz za predškolce