Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Intenzivna turistička kontrola na Viru

Zaštita legalnih iznajmljivača jedan je od osnovnih motiva ove tromjesečne kampanje

Foto: Općina Vir
Prijaviti se moraju gosti u hotelu ili apartmanima, ali i prijatelji i rodbina koji dolaze na odmor

Od kraja lipnja Komunalno redarstvo općine Vir i Turistička zajednica općine Vir u suradnji s Državnim inspektoratom i Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Odjelom za strance, u virskim naseljima provode pojačanu kontrolu prijave turista. Virska naselja Kozjak, Pedinka, Site, Torovi i Šepunatka bila su prva na redu ove kampanje kojoj je cilj suzbijanje sive ekonomije u turizmu. Provjera po naseljima odvija se u sklopu intenzivne tromjesečne kontrole koja će se provoditi u svim virskim naseljima da bi se zaštitili svi iznajmljivači koji uredno izvršavaju svoje zakonske obveze – izvijestili su s Vira i dodali da su uoči same kampanje Općina Vir i virska Turistička zajednica više puta pozvali sve vlasnike vikendica na Viru, kao i iznajmljivače apartmana i soba, da izvrše svoju zakonsku obvezu te počnu prijavljivati obitelj, prijatelje i goste, odnosno turiste.

LJETOVANJE IZ SNOVA “Za nas je Vir poput raja na zemlji. Sretni smo i zahvalni na gostoprimstvu!”

Prijaviti se, kako navode s Vira, moraju svi koji nemaju prebivalište na otoku Viru – bez obzira na to borave li u nekomercijalnim objektima (kod domaćina ili u vikend-kući), ili borave u komercijalnim objektima (apartmanima, vilama, hotelima, kampovima itd).

– Postojeći sustav eVisitora osigurava jednostavnost i praktičnost: nema čekanja u redu, gužvi za prijavu ili gubljenja vremena. S druge strane, obitelj, prijatelje, goste i turiste u vikendici, sobi, apartmanu, obiteljskom hotelu ili nekom drugom turističkom objektu, svi iznajmljivači i domaćini mogu prijaviti i u uredu virske Turističke zajednice kod Mula – zaključili su s Vira.

dobro djelo Virani osigurali ljetovanje za obitelj Hančić iz Čakovca