Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
VELIKA ULAGANJA

Završena energetska obnova dijela bolnice

Završena energetska obnova dijela bolnice
Foto: Facebook
U obnovu brodske i novogradiške bolnice Brodsko-posavska županija je uložila oko 120 milijuna kuna. Župan Danijel Marušić naglasio je da nije riječ samo o uštedi energije i očuvanju okoliša, već i ljepšem izgledu ovih zgrada.

U Novoj Gradiški održana je završna konferencija projekta energetske obnove dijela Opće bolnice u ovom gradu, ukupne vrijednosti iznad 1,5 milijuna kuna. Vrijednost radova energetske obnove upravne zgrade je oko 404 tisuće kuna, zgrade transfuzije 490 tisuća kuna, a kuhinje oko 700 tisuća kuna.

Završeni radovi na obnovi zgrade stare poliklinike i pedijatrije brodske bolnice Bolnica oku ugodna i energetski učinkovitija, ušteda oko 650 tisuća kuna

Ušteda energenata bit će oko 60 posto, što dodatno dobiva na značenju uzme li se u obzir dosadašnji doista velik utrošak energije. Ravnatelj bolnice dr. Josip Kolodziej zahvalio se Brodsko-posavskoj županiji na podršci. On je naglasio da su u tijeku i radovi na obnovi stare zgrade bolnice, vrijedni oko 9 milijuna kuna, te zgrade nove bolnice, vrijednosti oko 20 milijuna kuna.

– U velikim smo radovima i na drugim projektima kao što su uređenje okoliša bolnice, obnova zgrade stare bolnice zajedno s kotlovnicom i vanjskom infrastrukturom. Uskoro će svi odjeli biti obnovljeni, što veseli kako nas djelatnike tako i naše pacijente – rekao je dr. Kolodziej. U obnovu brodske i novogradiške bolnice Brodsko-posavska županija je uložila oko 120 milijuna kuna. Župan Danijel Marušić naglasio je da nije riječ samo o uštedi energije i očuvanju okoliša, već i ljepšem izgledu ovih zgrada.

Bolnica u Virovitici NOVI RTG UREĐAJ U BOLNICI U VIROVITICI Manje zračenje i veći protok pacijenata

– Tu je projekt uređenja zgrade stare bolnice vrijedan oko 9 milijuna kuna, nove bolnice, projekt 20 milijuna kuna, obnove ginekologije, anestezije, pedijatrije... A nabavom opreme, uz navedeno, u novogradišku bolnicu dosad je uloženo oko 80 milijuna kuna – rekao je Marušić.