Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
GOTOVI RADOVI

Završeno igralište u Kućanu Gornjem

1/4
Foto: Grad Varaždin
Ovo je sigurno jedno od ljepše uređenih dječjih igrališta – rekao je predsjednik mjesnog odbora ponadavši se da će i toj projekt pridonijeti povećanju broja djece na tom području koje već sad nastanjuju mlade obitelji

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok zajedno s djecom Dječjeg vrtića Varaždin u srijedu je, 8. siječnja provjerio kvalitetu izvedenih radova na obnovljenom dječjem igralištu u Kućanu Gornjem, uz igralište Nogometnog kluba Udarnik.

PROJEKT VRIJEDAN ČETIRI MILIJUNA KUNA U energetsku obnovu idu i zgrade Opće bolnice Varaždin stare od 50 do čak 70 godina

Projekt je proveden u sklopu programa poticanja ruralnog razvoja sredstvima Europske unije. Ukupna vrijednost novih igrala i izvedenih radova iznosi 400.000,00 kuna od čega je iz fondova EU dobiveno 220.000,00 kuna (55%).

Radove je izvodila Forma d.o.o. iz Varaždina, a nadzor je vršila Inventa projekt d.o.o. Radovi su izvršeni u roku od 2 mjeseca.

Prilikom obilaska igrališta gradonačelnik Čehok je istaknuo: Vjerujem da će ovo igralište koristiti djeca iz četri okolna naselja, sva tri Kućana i Zbelave.

BESPOVRATNA POTPORA Varaždinskim poduzetnicima i obrtnicima podijeljeno više od 3 milijuna kuna

Uz to, ove godine planiramo otvoriti i novi vrtić koji se gradi u Kućanu Donjem i koji bi trebao biti gotov do šestog mjeseca. U Zbelavi se radi cijeli sustav kanalizacije, u Kućan Marofu idemo s otvaranjem jednog novog dijela naselja.

Mogu reći da smo mi u ove dvije godine uložili u ova četiri prigradska naselja  više nego u sedam godina prije toga. – rekao je Čehok naznačivši da će igralište sigurno pridonijeti zbližavanju i druženju građana ovog dijela grada.

S tim se složio i predsjednik Mjesnog odbora Kućan Gornji Goran Bobek: Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradu Varaždinu na ovom hvalevrijednom projektu. Našim klincima i klincezama omogućeno je igranje na raznovrsnim igralima koje mogu koristiti i djeca sa šireg prigradskog područja.

TRODNEVNI SASTANAK FOI, Varaždin i Čakovec domaćini 3. partnerskog sastanka EU projekta ABCitiEs

Ovo je sigurno jedno od ljepše uređenih dječjih igrališta. – rekao je predsjednik mjesnog odbora ponadavši se da će i toj projekt pridonijeti povećanju broja djece na tom području koje već sad nastanjuju mlade obitelji.