Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Unos podataka i izvan zakonom predviđenog roka

Zbog snijega i mraza prirodna nepogoda za tri grada i dvije općine

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
U periodu od 23. do 26. ožujka područje gradova Čazme, Grubišnog Polja i Garešnice te općina Kapela i Berek zahvatilo je nevrijeme

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs donio je odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog velikih količina snijega i niskih temperatura na području gradova Čazme, Grubišnog Polja i Garešnice te dviju općina – Kapela i Berek.

Bjelovarsko-bilogorska županija prva u Hrvatskoj održala sjednicu Županijske skupštine elektronički Pet milijuna kuna za suzbijanje virusa, pomoć i za gospodarstvenike, obrtnike...

Naime, od 23. do 26. ožujka 2020. godine područje gradova Čazme, Grubišnog Polja i Garešnice te općina Kapela i Berek zahvatilo je nevrijeme praćeno obilnim snježnim padalinama te niskim noćnim i jutarnjim temperaturama. Velike štete od nastale su od težine snijega na plastenicima te od niskih temperatura na ranim sortama voćaka (šljiva, marelica, trešanja) koje su već bile procvale.

Sljedeći korak je na općinskim i gradskim povjerenstvima za procjenu šteta od prirodnih nepogoda koja moraju zaprimiti sve prijave šteta od oštećenika te unijeti sve zaprimljene prve procjene šteta u registar šteta i prijaviti konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku putem registra šteta.

Održan sastanak o spašavanju Vodoprivrede Daruvar Župan Bajs ponudio konkretne mjere za spas posrnule tvrtke

S obzirom na izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa, što posljedično dovodi do otežanog sudjelovanja velikog broja osoba u postupku prijave i procjene šteta nastalih od prirodnih nepogoda na području Republike Hrvatske, Državno povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda donijelo je zaključak kojim se, zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, omogućuje unos podataka o štetama nastalim od prirodnih nepogoda i izvan zakonom propisanih rokova, sve do okončanja mjera koje se odnose na suzbijanje širenja pandemije na području Hrvatske.