Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
NOVI PROJEKT

Žele graditi županijski centar za starije osobe

Foto: Međimurska županija
Sporazum o partnerstvu na izradi projektne dokumentacije i prijavi projekta

Župan Matija Posavec i načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak potpisali su sporazum o partnerstvu na izradi projektne dokumentacije i prijavi projekta za gradnju i opremanje županijskog centra za starije osobe, namijenjenog ljudima treće životne dobi, ovisnima o pomoći drugih osoba.

– Zahvaljujući brzoj reakciji i kvalitetnoj suradnji s Općinom Nedelišće došli smo do adekvatne lokacije u potpunosti opremljene infrastrukturom u Nedelišću. U vrlo kratkom roku pripremljena je projektna dokumentacija te zadovoljavamo uvjete natječaja i nadamo se najboljem. Prođe li nam prijava, dobit ćemo oko šest milijuna eura. Investicija je nešto viša, no od ovog projekta ne odustajemo
čak i ako ne prođemo na natječaju, pronaći ćemo drugo rješenje za zatvaranje financijske konstrukcije – rekao je župan Posavec.

Načelnik Novak istaknuo je da je izvrsna i brza priprema projekta za kandidaturu rezultat dobre suradnje. Prema procjeni potreba, centar će pružati institucionalne usluge za 122 korisnika te izvaninstitucionalne usluge s kapacitetom za 338 korisnika. Ukupna neto površina objekta doseže 5298 kvadratnih metara te će u njemu biti uređena 61 soba, od čega po 18 jednokrevetnih i trokrevetnih te 25 dvokrevetnih.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA Odluka Hrvatskog sabora je velik korak unatrag za Međimurje Suradnja Obrtnicima pomoć u pronalaženju poslova Pogranični krajevi Dobra perspektiva suradnje