Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska

Željeznička ulica u Vidovcima dočekala uređenje i asfaltiranje

Požega
Foto: Grad Požega
Predviđena je gradnja kolno-pješačke površine u dužini 246 metara, dok je širina prometnice 5,5 m

Topliji i sunčaniji dani omogućili su početak radova na asfaltiranju Željezničke ulice u Vidovcima kraj Požege. Vrijednost radova na prometnici je 975 tisuća kuna, a izvođač radova je zajednica ponuditelja požeških tvrtki Ceste Požega d.o.o. i Promet građenje d.o.o. Stanovnici ove ulice vrlo su zadovoljni što su nakon toliko vremena napokon dočekali njezino asfaltiranje. Gradilište je obišao požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Izbor najboljih sportaša u 2018. godini Proglašeni najbolji sportaši Požege u 2018. godini Laureati Adrijana, Matej, motociklisti i košarkašice

– Ovo je zadnja ulica u prigradskom naselju Vidovci koja nije asfaltirana, što je još jedan primjer da Grad Požega ravnomjerno uređuje svoja prigradska naselja i centar grada. Imali smo velikih imovinsko-pravnih problema prije samoga početka, no u suradnji s mještanima uspjeli smo sve riješiti – rekao je Puljašić te zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom projektu, posebice stanovnicima ulice.

Predviđena je gradnja kolno-pješačke površine u dužini 246 metara, dok je širina prometnice 5,5 m. Površina je asfaltna, omeđena betonskim rubnjacima. Radi se i sustav zatvorene oborinske odvodnje u cijeloj dužini zahvata, te se sama oborinska odvodnja produžuje sjeverno od željezničke pruge u ukupnoj dužini od 362 m. Prema projektnom rješenju, maksimalna brzina kretanja vozila u Željezničkoj ulici je 30 kilometara na sat.

Prema riječima direktora tvrtke Ceste Požega d.o.o. Milana Šutala, radovi idu prema planu, pa će nakon završetka oborinske odvodnje, širokog iskopa i drenaže do kraja veljače biti obavljena i priprema za asfaltiranje. 

Tema požeške Noći muzeja bila je “Inovacije i digitalna budućnost” Uz nove tehnologije muzeji postaju sve atraktivnija odredišta U Noći muzeja digitalna budućnost, izravna videoveza s Pakracom, 3D ispisi...