Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Iz Kutjeva pozivaju investitore u gospodarsku zonu Kamenjača

Zemljište u gospodarskoj zoni samo 2 kune po kvadratu

Foto: Grad Kutjevo
Grad oslobađa poduzetnike od plaćanja komunalnog doprinosa, komunalne naknade i gradskih poreza te nudi mogućnost sufinanciranja izrade projektne dokumentacije, gradnje, adaptacije i opremanja prostora

U Kutjevu je prije pet godina završena izgradnja 9 milijuna kuna vrijedne gospodarske zone Kamenjača, koja se prostire na 275 tisuća četvornih metara, a namijenjena je obavljanju proizvodne, uslužne i komunalno-servisne djelatnosti.

Kutjevo – vinski dragulj u srcu Slavonije Simboli Kutjeva su vino, dvorac, priroda, ljubazni domaćini...

Trenutačno u zoni posluje 10 poduzeća, a prostora za ulaganje još ima. Jedan od najvažnijih ciljeva kutjevačke uprave je popuniti zonu, stoga su u cilju privlačenja investitora, pokretanja proizvodnje i zapošljavanja ljudi uvedene brojne mjere i olakšice za investitore.

Kamenjača je potpuno infrastrukturno opremljena, a Grad Kutjevo nudi kupnju zemljišta po cijeni od samo dvije kune po četvornom metru, oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa, komunalne naknade i gradskih poreza te nudi mogućnost sufinanciranja izrade projektne dokumentacije, gradnje, adaptacije i opremanja prostora.

– Kutjevo kao centralna turistička destinacija Požeško-slavonske županije, ali i cijele Slavonije, privlači brojne posjetitelje, odnosno potencijalne potrošače. Cilj nam je pokrenuti proizvodnju, zaposliti ljude i spriječiti odlazak mladih iz ovih naših krajeva. Nudimo najpovoljnije uvjete za ulaganje, stoga pozivamo investitore u našu poduzetničku zonu – kaže gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Ove će godine zaživjeti i mjera sufinanciranja stambene površine u iznosu od 200 eura po četvornom metru U Gradu Kutjevu spremno se uhvatili u koštac s gorućim problemom Poticanjem razvoja gospodarstva 
žele stati na kraj iseljavanju mladih

S ciljem razvoja poduzetništva, Grad je osnovao i razvojnu agenciju. Europska razvojna agencija Grada Kutjeva ERA d.o.o. s radom je krenula prošle godine, a osnovana je s ciljem unapređenja, provođenja i koordiniranja razvojnih aktivnosti na području grada.

Svojim aktivnostima Razvojna agencija ERA doprinosi stvaranju poticajnog poduzetničkog okuženja, poticanju ruralnog razvoja, jačanju poduzetničkih aktivnosti i promociji poduzetništva, turizma i poljoprivrede.

Razvojna agencija svojim poslovanjem želi potaknuti pripremu i razvoj novih projekata, privući investitore u domaće okruženje, poticati razvoj poduzetništva, ruralnog turizma i poljoprivrede te pomoći poduzetnicima, obrtnicima i udrugama da osmisle poslovne planove, planiraju razvoj poslovanja, prijave se na natječaje te ostvare bespovratne potpore i poticaje. 

Vlasnik tvrtke Dean Đurasek u iduće tri godine planira zaposliti još 15-ak radnika Ivanec Hala od milijun eura gotova do kraja godine