Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Pomoć starima i nemoćnima

Žene angažirane kroz projekt "Zaposlena" počele s radom

Foto: Grad Slavonski Brod
Kroz ovaj 9,9 milijuna kuna vrijedan projekt Grad Slavonski Brod omogućio je besplatnu pomoć u svakodnevnom životu za 364 starije i nemoćne osobe tijekom iduće dvije godine

Žene angažirane u sklopu projekta "Zaposlena" u Slavonskom Brodu, njih 62, danas (ponedjeljak) su započele radne aktivnosti na pružanju pomoći u svakodnevnom životu starijim i nemoćnim osobama. Već prvog radnog dana dodijeljeni su im bicikli i mobiteli potrebni za rad.

Kroz ovaj 9,9 milijuna kuna vrijedan projekt Grad Slavonski Brod omogućio je besplatnu pomoć u svakodnevnom životu za 364 starije i nemoćne osobe tijekom iduće dvije godine.

ulaganje u stvaranje boljih uvjeta za sportaše Započeli radovi na uređenju tribina na Stadionu kraj Save

Riječ je o poslovima poput održavanja čistoće stambenog prostora, pripreme obroka i dostave namirnica, dostave lijekova, plaćanja računa i obavljanja ostalih kućanskih poslova. 

Projektom su zaposlene žene koje su se ranije nalazile u evidenciji nezaposlenih HZZ-a, pri čemu je poseban naglasak stavljen na one starije od 50 godina, žene s invaliditetom te žene žrtve nasilja u obitelji. Projekt "Zaposlena" provodi se u okviru programa "Zaželi", koji financira Europski socijalni fond. 

Gradonačelnik Mirko Duspara naglasio je višestruke koristi projekta koji, uz pružanje neophodne pomoći starima i nemoćnima, pomaže i u smanjenju nezaposlenosti ugroženih skupina.

Kako plasirati robu? Slavonski voćari i povrtlari izlaz traže u udruživanju