Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Plakete najuspješnijima

Zlatne kune najboljim gospodarstvenicima županije

1/18
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Nagrade su uručene na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Sisak dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

nova radna mjesta Kutina u listopadu dobiva prvi shopping centar Capitol park

Plakete Zlatna kuna primili su SELK d. d. Kutina kao najuspješnije veliko trgovačko društvo u 2018., MMM Vukelić d. o. o. Brestača kao najuspješnije srednje i SANO d. o. o. Popovača kao najuspješnije malo trgovačko društvo te Auto promet d. o. o. SISAK za inovativan i edukativan pristup putnicima u putničkom autobusnom prometu primjenom modernih tehnologija.

– Raduje nas da imamo niz tvrtki koje iz malih prelaze u srednje, a neke iz srednjih polako će prelaziti i u velike tvrtke. Mislim da se time možemo ponositi – rekao je Boris Mesarić, predsjednik HGK Županijske komore Sisak.

Župan Ivo Žinić istaknuo je pozitivne trendove u gospodarstvu proteklih nekoliko godina.

povećat će se i sigurnost u prometu HŽ i Auto promet Sisak dogovorili integrirani prijevoz

– Tu su i zasluge Vlade RH koja je određenim reformskim mjerama, pogotovo poreznim rasterećenjima, djelomično doprinijela pozitivnom kretanju gospodarskih uspjeha. Trebat će i dalje krenuti i pokušati još rasteretiti gospodarstvo i vjerujem da će ova Vlada to napraviti. Županija izdvaja najviše proračunskog novca od svih županija u gospodarstvo – 3,59% – napomenuo je Žinić dodavši kako je u SMŽ-u najmanje nezaposlenih i najviše zaposlenih u posljednjih deset godina.

Istaknuo je i da pozitivan trend treba nastaviti te upozorio na nedostatak radne snage, trend koji će nas mučiti u sljedećem razdoblju.

Osim plaketa, na sjednici su dodijeljena i priznanja za obljetnice djelovanja tvrtki.

1/17 Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL