Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Projekt je vrijedan 6,472.802 kune

Zona Jalševac postala žila kucavica grada s 25 tvrtki i tisuću zaposlenih

Gospodarska zona Jalševac jedna je od najvećih gospodarskih zona u Hrvatskoj, površine 354,3 hektara, u kojoj posluje 25 gospodarskih subjekata s oko tisuću zaposlenih
Foto: Grad Jastrebarsko
Gradonačelnik Zvonimir Novosel obišao novo gradilište na kojem radovi idu po planu.

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel obišao je gradilište u jaskanskoj gospodarskoj zoni, gdje će uskoro biti završen još jedan EU projekt. U gospodarskoj zoni Jalševac grade se nove prometnice sa svom pratećom infrastrukturom, a cilj je povezivanje s postojećom infrastrukturom, aktiviranje i dostupnost drugih dijelova zone budućim investitorima i investicijama koje će otvoriti nova radna mjesta.

libertas dubrovnik Odobrena javna nabava 11 autobusa financiranih novcem EU

Privlačenje investitora

– U gospodarskoj zoni svake se godine realizira najmanje jedna investicija, pa je tako posljednjih desetak godina zona postala žila kucavica našeg grada. Jako je važno što i za ovakve kapitalne projekte koristimo bespovratna sredstva EU, i to u ovom konkretnom slučaju više od četiri milijuna kuna. Sama činjenica da je danas oko tisuću zaposlenih ovdje u zoni daje nam garanciju, ali i poticaj, da i dalje ulažemo u nju kako bismo privukli što više investitora i otvorili što više novih radnih mjesta – rekao je gradonačelnik Novosel.

Gradnja prometnica T2 i T3 ukupne površine od 10.713 četvornih metara, izvođenje sustava kanalizacije i vodoopskrbe, postavljanje javne rasvjete, izvedba elektroenergetskih vodova i DTK kanalizacije, te uređenje zelene infrastrukture vrijedni su 4,39 milijuna kuna bez PDV-a. Radovi su počeli početkom lipnja i teku po planu. Trenutno se na gradilištu izvode kanalizacijske odvodnje na lijevom i desnom odvojku, postavljaju se revizijska okna i ispituje vodonepropusnost kanalizacijske odvodnje. Nastavlja se s iskopom i postavljanjem vodovodnih cijevi lijevog odvojka, dok se na desnom obavlja skidanje humusa u širini kolničkogdijela prometnice te nasipavanje lomljenim kamenim materijalom.

predstavljeni brojni projekti Udrugama i ustanovama 40 milijuna kuna iz EU

Jalševac je jedna od najvećih zona u Hrvatskoj, površine 354,3 hektara, u kojoj posluje 25 tvrtki s oko tisuću zaposlenih. Ulaganja u infrastrukturu poput ovih i poticaji poput oslobođenja i olakšica od komunalnog doprinosa i komunalne naknade, primjeri su aktivnosti kojima Grad kontinuirano radi na privlačenju novihinvestitora i daljnjem gospodarskom razvoju.

Do siječnja 2021.

Projekt gradnje zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom prijavljen je na poziv na dostavu projektnih prijedloga "Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona" Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Projekt od 75 mil. kuna (bez PDV-a) financirat će se domaćim i novcem EU Počinje obnova rive od zadarskog mosta do zgrade Sveučilišta

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije RH 14-20, Prioritetna os 3 Poslovna konkurentnost, specifični cilj Stvaranje povoljnog okruženja za rast i razvoj novih poduzeća 3a2. Projekt je vrijedan 6,472.802 kune, od čega iz EU fondova stiže 4,170.759 kuna. Počeo je 1. kolovoza 2019. i traje do 1. siječnja 2021. Projekt je sufinancirao EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj.