Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
očekuju veći promet

Zračna luka Zadar u ljetnu sezonu ulazi s 5 novih kompanija i 10 novih linija

Zračna luka Zadar
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Eurowings ove godine leti prema sedam odredišta, a easyjet prema tri odredišta

Ljetni red letenja u Zračnoj luci Zadar stupa na snagu u nedjelju, 25. ožujka. Sezonu otvara let Ryanaira koji u 06:30 sati polijeće za švedski grad Gothenburg.

Biciklijada od Branimira do Branimira Županijski dani Longin: Posebni smo jer na našoj biciklijadi voze i obitelji s djecom

Nove kompanije su AEGEAN AIRLINES - Atena (ATH), NORWEGIAN - Oslo (OSL), GERMANIA - Zurich (ZRH), BRUSSELS AIRLINES - Bruxelles (BRU), CONDOR - Frankfurt (FRA).

- Od novih destinacija postojećih zrakoplovnih kompanija najavljujemo Ryanairove linije s Frankfurtom, Memmingenom i Bremenom, Lufthansin spoj s Frankfurtom, te liniju easyjeta za Berlin. I ove godine najznačajniji operater bit će Ryanair koji u svojoj 12 sezoni letenja prema Zadru uspostavlja 14 linija iz svih dijelova Europe - priopćili su iz Zračne luke.

Eurowings ove godine leti prema sedam odredišta, a easyjet prema tri odredišta. Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines, uz međunarodnu liniju za Frankfurt, i ove godine nudi tri dnevna leta za Zagreb i Pulu.

- Nakon prošlogodišnjeg rekorda od 589.000 putnika, ove godine očekujemo između 5 i 7 posto veći promet u odnosu na 2017.godinu - kažu iz Zračne luke.

Centar kreativne industrije Potpisan ugovor Za gradnju Centra kreativne industrije 24 milijuna EU kuna