Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
branitelj upozorava na sporo rješavanje problema

Župan Bajs pomoći će umirovljenom branitelju

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan Damir Bajs smatra da hrvatski branitelji ne bi trebali ići na Upravni sud kako bi ostvarili prava koja im pripadaju.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio je umirovljenog hrvatskog ratnog vojnog invalida Milu Štrka koji se putem medija žalio na veliki propust pri ostvarivanju prava na mirovinu. Štrk je izrazio zahvalnost na Bajsovu interesu i pruženoj mogućnosti za detaljno obrazloženje situacije u kojoj se našao.

EUROPSKI PROJEKT Potpisan ugovor za dogradnju Medicinske škole u Bjelovaru

– Umirovljeni sam policajac i vjerujem da ste o mome slučaju već imali priliku čuti i čitati. Drago mi je da me gospodin Bajs pozvao kako bih mu ispričao svoju situaciju u vezi ostvarivanja prava, ne samo mojih nego mnogih drugih hrvatskih branitelja, kada je u pitanju Mirovinski zavod u Bjelovaru, gubljenje liječničke dokumentacije, pa i nepoštivanje Upravnog suda u Zagrebu koji donese presudu u moju korist, a zavod je odbija izvršiti. Moje rješenje je na kraju doneseno na brzinu, a ja unatoč 30 liječničkih dijagnoza, što vojnih, što civilnih, još uvijek nisam u mirovini. Ja sam u profi-mirovini, mogu raditi četiri sata dnevno na građevinskim poslovima budući da imam osnovnu školu. Politika me ne zanima, ovdje sam isključivo zbog ostvarivanja mirovinskih prava, a želim ukazati i na velik broj branitelja koja su u istoj ili sličnoj situaciji – ispričao je svoju situaciju Štrk.

Župan Damir Bajs smatra da hrvatski branitelji ne bi trebali ići na Upravni sud kako bi ostvarili prava koja im pripadaju.

– Danas sam se prvi put susreo s gospodinom Štrkom, moj je ratni kolega iz 105. brigade. Žao mi je što on, ali i drugi branitelji vrlo teško ostvaruju svoja prava u mirovinskom sustavu, pa i u našem Mirovinskom zavodu u Bjelovaru. Dokumentacija je predana tri puta i tek je presudom Upravnog suda izdano polovično rješenje. Podnijet ćemo zahtjev da vidimo zbog čega se to dogodilo. Pomoći ćemo koliko možemo i prema institucijama uputiti požurnicu da se ta zavrzlama riješi u cijelosti – obećao je župan.