Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
SVEČANA PROSLAVA

Župan Dobroslavić i zamjenica Marević na proslavi Dana Općine Konavle

1/4
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Nagradu Općine Konavle za životno djelo dobio je Stijepo Mijović Kočan, Nagrade Općine Konavle dr. Pavo Kostopeč i moto klub ‘Dvije rote’, a zahvalnice Matica umirovljenika Konavle i Pave Šilježar

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica Žaklina Marević nazočili su u ponedjeljak na Grudi u Konavlima svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Konavle i 27. obljetnice oslobađanja Konavala.

Rođendan u tramvaju Leon je oduvijek fasciniran tramvajem, a sada je 's njim' slavio i rođendan

Na sjednici, koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Ivo Simović, uručene su nagrade ovogodišnjim laureatima, a ovom prilikom ministar državne imovine Mario Banožić uručio je ugovor o darovanju zemljišta za novu školu u Cavtatu, a potpisana je i povelja o prijateljstvu i suradnji između konavoskog načelnika Boža Lasića i načelnika Općine Rugvica Mata Čička, javlja Dubrovačko-neretvanska županija.

Nagradu Općine Konavle za životno djelo dobio je Stijepo Mijović Kočan, Nagrade Općine Konavle dr. Pavo Kostopeč i moto klub ‘Dvije rote’, a zahvalnice Matica umirovljenika Konavle i Pave Šilježar.

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je ovom prilikom kako prolazeći kroz Konavle može samo čestitati na svemu što se radi za općinu.

”Konavle su jedna od najuspješnijih hrvatskih općina. Mi u Županiji, osim što pratimo taj rad, nastojimo pomoći gdje možemo te zajednički radimo na brojnim projektima. Kruna svega toga došla je na projektu OŠ Cavtat, a to je darovanje zemljišta od strane Ministarstva državne imovine. U svemu tome imamo potporu Vlade i to nam je izrazito važno”, rekao je župan Dobroslavić koji se osvrnuo i na nedavne provokacije iz Trebinja.

”Dobio sam jedan e-mail od nekakvog predsjednika neke udruge  ‘trebinjskih branitelja’ u kojem govore o agresiji Dubrovnika na Trebinje i kako su se oni zapravo branili. Cinizam i bezobraština prvoga reda. Ne znam koji to liječnici mogu rješavati, ali neka se idu liječiti. Istina je jedna”, rekao je župan Dobroslavić.

Bogat program u rujnu i listopadu Sajam voća, fišijada, koncert... za proslavu Dana grada

Sjednici su, među ostalim uzvanicima, uz domaćina načelnika Boža Lasića prisustvovali  i ministar državne imovine Mario Banožić, saborski zastupnik Branko Bačić, državna tajnica Sanja Putica, državni tajnik Frano Matušić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, veleposlanik RH U Crnoj Gori Veselko Grubišić, gradonačelnik Mato Franković, načelnik PU DN Ivan Pavličević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, načelnik Općine Neum Živko Matuško, načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović, načelnik Mljeta Đivo Market, načelnik Župe dubrovačke Silvio Nardelli, načelnik Dubrovačkog primorja Nikola Knežić, načelnik Općine Ston Vedran Antunica, predsjednik DPDS-a Niko Kapetanić, članovi obitelji poginulih branitelja te branitelji među kojima pripadnici ‘Gromova’ i ‘Tigrova’.

Pozdrave su na početku sjednice uputili zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica i dubrovački biskup mons Mate Uzinić. Na početku sjednice prikazan je i promotivni film o postignućima i projektima u Konavlima u minulom jednogodišnjem razdoblju.