Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Uspjeh na natjecanjima

Župan Flego primio učenike državne prvake

Istarska županija
Foto: Istarska županija
Učenicima i njihovim mentorima uručeni su prigodni darovi i priznanja

Istarski župan Valter Flego upriličio je u Zajednici Talijana - Circolo, u Puli, svečani prijam za 72 učenika osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima po pojedinim predmetima, kao i sportskim natjecanjima osvojili prvo mjesto.

Sastanak u Istarskoj županiji Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa Među prioritetnim projektima su Muzil, Saccorgiana i Hidrobaza

"Svake godine postoji sve veća zainteresiranost i motiviranost naše djece za sudjelovanjem na raznim natjecanjima što mi je posebno drago. Siguran sam da tome doprinose i brojna ulaganja Istarske županije kako u školsku infrastrukturu, tako i u razne programe", rekao je župan Flego pozvavši sve učenike da ljetne praznike iskoriste za odmor, ali i za pripremu za novu školsku godinu. Kao turističkoj regiji, dodao je župan, od velike je važnosti poznavanje jezika, a u tome su se učenici pokazali izuzetno uspješnima na državnim natjecanjima.

"U današnjem globalnom svijetu čovjek vrlo teško može poslovati bez poznavanja jezika tako da je njihovo učenje svakako korisno. Uz jezik kao alat, nužno je stjecati i ostale vještine, odnosno učiti i druge predmete", naglasio je župan Flego podsjetivši i na kurikulum Građanskog odgoja i obrazovanja koji se od ove jeseni uvodi kao izvannastavna aktivnost u osnovne škole, priopćili su iz županije.

"Želimo prije svega omogućiti djeci da kritički razmišljaju te da, postanu odgovorni i aktivni članovi društva, sposobni djelovati za opće dobro te donositi informirane i promišljene odluke“, istaknuo je istarski župan.

Učenicima i njihovim mentorima uručeni su prigodni darovi i priznanja.

Prema riječima pročelnice UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricije Percan u školskoj godini 2017./2018. na državnim natjecanjima i smotrama sudjelovalo je 44 osnovnih i 19 srednjih škola.

Potpisivanje ugovora za rekontrukciju ceste Pazin Potpisan Ugovor o rekonstrukciji na dijelu nerazvrstane ceste