Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
OTEŽAN PROMET PREMA OZLJU

Župan Jelić zatražio od vojske da postavi pontonski most u Gornjem Pokupju

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Ministar Krstičević da je postavljanje pontonskog mosta moguće i da je za to "Hrvatska vojska spremna i uvježbana u svakom vremenu i u svim situacijama"

Zbog obnove cestovnog mosta u Gornjem Pokupju, na putu prema Ozlju i dalje prema Sloveniji, otežan je promet te je župan Damir Jelić zatražio od vojske da postavi pontonski most, što je poduprlo i ozaljsko Gradsko vijeće.

ukusna manifestacija U Jaškovu selu nadomak Ozlja održao se tradicionalni 4. Štrudlafest

Karlovački župan Damir Jelić razgovarao je s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem, koji mu je rekao da je postavljanje pontonskog mosta moguće i da je za to "Hrvatska vojska spremna i uvježbana u svakom vremenu i u svim situacijama".

Ipak, konačna će se odluka o postavljanju pontonskog mosta donijeti u suradnji s Hrvatskim cestama kao investitorom, Hrvatskim vodama i mjerodavnim ministarstvom, pri čemu će se razmotriti i promjene vodostaja rijeke Kupe, uobičajene u jesen i zimi.

Most preko Kupe u Gornjem Pokupju zatvoren je zbog obnove 24. rujna te promet s državne ceste teče obilazno.

Gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić izjavila je za Hinu da je to bila tema i na sjednici ozaljskoga Gradskog vijeća jer će obnova mosta trajati četiri mjeseca pa je na županijskim i lokalnim cestama od utorka promet znatno gušći.

Čamci za vatrogasce iz Ozlja Flammifer isporučio pet čamaca vrijednih 750.000 kuna

"To su puno uže ceste i protočnost je puno manja nego zatvorenom državnom cestom. Podržavamo inicijativu građana i brzu reakciju župana, da se vidi može li se postaviti plutajući most za vozila", rekla je Lipšinić.

Dijelu građana mnogo bi značilo i da je pontonski most samo pješački jer bi automobilom mogli doći do mosta, pješke prijeći Kupu i dalje se koristiti javnim prijevozom do obližnjega Karlovca. Neki sada iz Ozlja automobilom putuju preko Zaječkog Sela, Podbrežja, Zorkovca, Vukodera i Mahična u Karlovac, promet je gust i stanovnici su zabrinuti, vozi se sporije i dulje - umjesto 20 minuta, sada i po sat.

"Sve se to da izdržati, ali puno bi pomoglo ako bi se mogao podići pontonski most, primjerice onakav kakav je nedavno bio na Dobri, dok se ondje gradio most“, zaključila je Lipšinić.