Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sastanak načelnika i gradonačelnika sa županom

Župan: Moramo racionalizirati poslovanje mreže škola

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Razgovaralo se i o zajedničkim ulaganjima u zdravstvene objekte, ali i o sustavu gospodarenja otpadom koji predviđa mnoge promjene u budućnosti

Jedna od tema nedavnog radnog sastanka župana Ive Žinića i njegova zamjenika Romana Rosavca s gradonačelnicima i načelnicima općina Sisačko-moslavačke županije bilo je formiranje nove mreže škola.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Sisku Kolodvor završen, a gradnja novog Odranskog mosta počinje

– U skladu s određenim potrebama, ali i novonastalom situacijom, svjesni smo da na području naše županije neke škole, pogotovo područne, imaju sve manje učenika. To nisu vijesti koje nas raduju, no moramo racionalizirati poslovanje mreže škola i vidjeti što i na koji način napraviti vezano za naše škole u budućnosti – rekao je župan Žinić na sastanku u Topuskom.

Tema je bila i problematika rada zdravstvenih ustanova na području jedinica lokalne samouprave.

– Na području naše županije imamo dvije bolnice. S nama su ovdje ravnateljica i ravnatelj Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača i Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak. Tu su naravno i ravnatelji domova zdravlja, dakle primarne zdravstvene zaštite. Znamo da je naša županija velikim dijelom ruralna i ima određenih pitanja i tema koje su bitne za unapređenje primarne zdravstvene zaštite. Jedinice lokalne samouprave, vi načelnici i gradonačelnici, sudjelujete u sufinanciranju određenih potreba zdravstvene zaštite pa vjerujem da ćemo i to definirati – dodao je župan Žinić.

Sporazum o financiranju prometnica Obnova županijskih cesta Uskoro radovi na 40 kilometara prometnica

Razgovaralo se i o sustavu gospodarenja otpadom i radu Regionalnog centra za gospodarenje otpadom (RCGO) Šagulje te CGO Babina gora čiji su predstavnici također nazočili sastanku.