Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Završena prva faza

Župan obišao cestu Dubravka – Bani

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Završenu dionicu ceste Dubravka – Bani obišli su župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo i načelnik Općine Konavle Božo Lasić. Riječ je o prvoj fazi uređenja ove prometnice, a nositelj je projekta, koji je zajednička investicija Županijske uprave za ceste i Općine Konavli, ŽUC. Ukupno će se urediti trasa duga 3,2 kilometra.

Projekt je podijeljen u dvije etape. Prva je duljine 1,5 kilometara i službeno je završena. Vrijednost radova, koje je izvodila tvrtka Dubrovnik ceste, iznosi 1,1 milijun eura.

Planira se da će ŽUC i Općina Konavle u sljedeće dvije godine završiti radove i na preostalih 1,7 kilometara prometnice.

U obilasku su bili i ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan, direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile te pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i gospodarenje nekretninama Općine Konavle Miljenko Mikulić. 

 

storyeditor/2024-06-20/dnz.jpg Početak radova predviđen je kroz 30 dana, a rok završetka je 15 mjeseci Potpisani ugovori za gradnju pretovarnih stanica Janjina i Lastovo Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik i Općina Konavle proteklih su pet godina sufinancirali projekt istraživanja i kloniranja ove vinske sorte, a priznavanje klona omogućit će veći broj sadnica te veću proizvodnja vina malvasija Vino Dubrovačke Republike Priznat klon vinske sorte malvasija dubrovačka storyeditor/2024-06-20/skola_dnz.jpg Župan Dobroslavić obišao projekte u Čari i Žrnovu na Korčuli Rekonstruira se zgrada dječjeg vrtića i škole u Čari