Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Župan Dobroslavić obišao projekte u Čari i Žrnovu na Korčuli

Rekonstruira se zgrada dječjeg vrtića i škole u Čari

storyeditor/2024-06-20/skola_dnz.jpg
Radovi na školi

U tijeku su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade u kojoj su smješteni Područna škola Čara i tamošnji dječji vrtić.

Ovu investiciju obišli su dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo zajedno s gradonačelnicom Korčule Nikom Silić Maroević i predstavnicima Mjesnog odbora Čara.

Projekt predviđa popravak krovišta, obnovu fasade i ugradnju toplinske izolacije. Planira se i rušenje unutarnjeg stubišta kako bi se dobile dvije etažno odvojene jedinice – jedna za područnu školu, a druga za vrtić. Posebice veseli što će nakon završetka radova postojeći kapaciteti vrtića biti prošireni.

Inače, ugovorena vrijednost radova iznosi više od 980 tisuća eura te se oni sufinanciraju sredstvima Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Korčule, a dijelom i sredstvima osiguranima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

U Žrnovskoj Banji u tijeku je i izgradnja vodospreme s pristupnim putem i cjevovodom. Riječ je o projektu NPKLM Vodovoda (Neretvansko-pelješko-korčulansko-lastovski vodovod) vrijednom više od milijun eura.

S detaljima projekta župana Nikolu Dobroslavića, zamjenika župana Joška Cebala i predstavnike Mjesnog odbora Žrnovo upoznao je direktor NPKLM Vodovoda Jakov Belić.

Glavna svrha ovog vrijednog zahvata je ostvarivanje stabilnosti pogonskih tlakova u vodoopskrbnoj mreži na području Žrnovske Banje. Vodosprema Žrnovska Banja služit će za prihvat vode iz glavnog cjevovoda Korčula – Vela Luka i daljnju distribuciju prema potrošačima, putem kraćeg odvodnog cjevovoda, koji se spaja na postojeću opskrbnu mrežu, a sve ovisno o dnevnim neravnomjernostima potrošnje.

U novoj vodospremi voda će se skupljati u dijelovima dana ili noći kada je potrošnja najmanja, a regulirat će se u onim razdobljima kada je potrošnja povećana iznad srednje dnevne potrošnje. Planiranim zahvatom izgradit će se vodosprema kapaciteta 500 kubičnih metara te ukupno 153,4 metra cjevovoda.

storyeditor/2024-06-20/a_prijevoz_foto_kristijan_toplak.jpg Izvrsni rezultati javnolinijskog prijevoza Za 91,27% porasla prodaja jednosmjernih karata storyeditor/2024-06-19/Oleg.jpg Rekonstruirano sedam od planiranih osam kilometara vodoopskrbnog cjevovoda U Gospiću uređuju ceste, postavljaju plinsku, elektro i vodovodnu mrežu storyeditor/2024-06-13/Vrtic_Ciopa__jedan_od_dva_nova_vrtica.jpg dubrovnik Franković predstavio rezultate sedam godina na čelu Dubrovnika