Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Štete u poljoprivredi

Župan obišao poplavljena područja

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Župan Nikola Dobroslavić zajedno s pročelnicama Ivanom Radić i Žaklinom Marević te u pratnji načelnika Općine Pojezerje Borislava Dominikovića i zamjenika gradonačelnika Ploča Ivana Marevića obišao je poplavom pogođena područja u ovim jedinicama lokalne samouprave. Povjerenstva za utvrđivanje štete od elementarne nepogode i Grada Ploča i Općine Pojezerje utvrđuju štetu i istaknuto je da će vjerojatno biti proglašena prirodna nepogoda.

Istaknuta je i važnost daljnjeg rada na projektima koji bi u budućnosti mogli utjecati na ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda.

Na području naselja Staševica te općine Pojezerje zabilježene su štete na vinovoj lozi i jednogodišnjim kulturama.

Pokrenuta je inicijativa da se zračnoj luci doda ime velikog znanstvenika Zračna luka Dubrovnik dobiva ime Ruđer Bošković Dubrovačko-neretvanska županija Adriaclim: Na plažama postavljeni mjerni uređaji NA SVEČANOJ sjednici u Kazalištu Marina Držića uručene su nagrade za životno djelo, iznimna postignuća i za doprinos ugledu i promociji Županije Dubrovačko-neretvanska županija Plenković: ‘Županiju trebamo nastaviti cestovno povezivati’