Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
PODRŠKA HUMANITARCIMA

Župan obišao pučke kuhinje Merhameta i Caritasa te im uručio ugovore o sufinanciranju

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Sisački Merhamet na dnevnoj bazi opskrbljuje 80 obitelji toplim obrokom

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić posjetio je pučke kuhinje Merhameta i Caritasa te je njihovim predstavnicima uručio i Ugovore o sufinanciranju njihova rada u ovoj godini. Članovi Dobrotvornog društva Merhamet Sisak nakon potresa djeluju na novoj lokaciji, u kontejnerima pokraj Tržnice Caprag jer je njihov dosadašnji prostor oštećen.

Odjel za hemodijalizu sisačke bolnice sada je u novom prostoru U novi središnji paviljon preselio se prvi bolnički odjel

Ove je godine iz županijskog proračuna predviđeno 20.000 kuna za njihov rad.

– Svake godine mi u proračunu predvidimo određena sredstva, prošle je godine to bilo nešto više, naime u proračunu su bila predviđena sredstva manja u odnosu na prošlu godinu sukladno i uvjetima poslovanja prošle i ove godine zbog Corone i ove pandemije. No, rebalansom ćemo podvostručiti i podebljati ova sredstva za rad Merhameta, ali i ostalih udruga koje se bave humanitarnim radom, koje pomažu ljudima u nevolji i nesreći, a na našem području, u ovoj županiji, sada je njih jako, jako puno – rekao je župan Ivo Žinić.

PLETERNICA U obnovljenoj školi ušteda energije 82%

Na doniranim sredstvima zahvalio je Šaban Kadrić, predsjednik Dobrotvornog društva Merhamet Sisak.

– Mi na dnevnoj bazi ovdje opskrbljujemo 80 obitelji toplim obrokom, a inače na razini županije 263 obitelji opskrbljujemo prehrambenim paketima, bilo na tjednoj bilo mjesečnoj razini – rekao je Kadrić.

DVORAC S PARKOM U TRENKOVU Riznica i prirodna oaza u kojoj se slavi nasljeđe baruna Trenka

Nakon posjeta Merhametu župan Ivo Žinić posjetio je i pučku kuhinju Caritasa Sisačke biskupije, gdje je također uručio ugovor o sufinanciranju na iznos od 25.000 kuna.