Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Odjel za hemodijalizu sisačke bolnice sada je u novom prostoru

U novi središnji paviljon preselio se prvi bolnički odjel

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Odjelu za hemodijalizu donirano je i pet novih uređaja, a planirana je nabava još pet novih

Odjel za hemodijalizu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak prvi je preseljen u zgradu novog središnjeg paviljona.

PLETERNICA U obnovljenoj školi ušteda energije 82%

Spremna uporabna dozvola

Odjel u kojem se postupci hemodijalize i peritonealne dijalize provode za 90-ak pacijenata iz cijele županije, smješten je u podrumskom dijelu središnjeg paviljona.

– Odjel radi u dvije smjene i trenutačno ima 25 aparata – kaže ravnatelj sisačke bolnice Tomislav Dujmenović te ističe da je 11. ožujka obavljen prvi tehnički pregled i dobivena je uporabna dozvola za središnji paviljon te su prije 15 dana premjestili ondje Odjel hemodijalize.

– Potpuno nova, suvremeno opremljena zgrada znatno će poboljšati uvjete za naše pacijente, ali i radne uvjete za sve naše djelatnike. Inventar je potpuno nov, jedino smo premjestili aparate za hemodijalizu, s time da smo u donaciji dobili pet novih aparata. Planiramo ih kupiti još pet, tako da ne bismo više imali starih aparata, odnosno nijedan aparat ne bi bio stariji od deset godina – dodao je ravnatelj Dujmenović koji se nada da će cijela zgrada središnjeg paviljona biti gotova do 15. travnja, tako da bi u svibnju mogla primiti sve ostale bolesnike i početi raditi punim kapacitetom.

DVORAC S PARKOM U TRENKOVU Riznica i prirodna oaza u kojoj se slavi nasljeđe baruna Trenka

Novi prostor Odjela za hemodijalizu posjetio je u petak sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

– Nakon katastrofalnog potresa, ova zgrada preuzet će glavnu ulogu. Možemo reći da je ovo potpuno nova bolnica koja će, osim ovog Odjela hemodijalize, imati i niz drugih odjela potrebnih za zbrinjavanje pacijenata. Imali smo sreću što je ova zgrada u potresu ostala potpuno netaknuta jer je napravljena kvalitetno i suvremenim načinom gradnje. Trebalo je gotovo godinu dana gradnje samo da se “izađe” iz zemlje. Ovdje ispod nas je niz od pedesetak pilota od 20-ak i više metara duboko u zemlji i zgrada je potpuno sigurna – rekao je župan Žinić dodavši kako nakon završetka radova očekuju i otvorenje objedinjenog hitnog bolničkog prijema i dnevne bolnice.

Normalno funkcioniranje

Započela provedba projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Najsuvremenija znanja u području poljoprivrede uz više praktičnog rada

– Vjerujem da će u ovoj zgradi svoje mjesto naći i interni i ostali odjeli koji trenutačno nemaju smještajne kapacitete, odnosno nemaju gdje raditi. Privremeno, većina naših specijalista radi na Odjelu ginekologije, ali evo, u završnoj fazi su i radovi na zgradi kirurgije koja je imala neznatna oštećenja i vjerujem da ćemo je osposobiti već do kraja ovog mjeseca i da će i ona ponovno potpuno zaživjeti i da će svi naši pacijenti i liječničko osoblje moći normalno funkcionirati – rekao je Žinić i zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu.