Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Obilazak

Župan posjetio djelatnike Postaje granične policije Gračac

1/11
Foto: Zadarska županija
Djelatnici Policijske pogranične postaje Gračac brinu o državnoj kopnenoj granici dugoj 48,9 kilometara. Granica se proteže dvjema rijekama, Krkom u duljini 4,9, te Unom u dujini od 4,4 km. Ostatak je kopnena ili zelena granica od 39,6 km

Prvog radnog dana u 2020. godini župan Božidar Login je posjetio, u pratnji načelnika Policijske uprave zadarske Antona Dražine i suradnika, Postaju granične policije Gračac u Srbu. Tijekom posjeta policijski službenici su izvijestili župana o svojim redovnim djelatnostima te zajedno obišli prostorije novoizgrađenog sjedišta policijske postaje i područje cestovnog graničnog prijelaza za pogranični promet "Lička Kaldrma" prema Bosni i Hercegovini.

Tradicionalni prijam Nadbiskup Želimir Puljić kod župana

- Zahvaljujem na vašoj požrtvovnosti i odgovornom obavljanju zadaća čuvanja kopnene hrvatske granice na prostoru Zadarske županije. Ovaj prostor je poznat po surovim, hladnim zimskim uvjetima ali sunčani zimski dan nam je dopustio da se uvjerimo i u iznimnu prirodnu ljepotu ovog dijela Zadarske županije obilaskom vrela rijeke Une koje predstavlja jedan od vrijednih prirodnih lokaliteta naše županije. Želim vam svima uspješnu i mirnu novu 2020. godinu - rekao je župan Longin tijekom obilaska terena s policijskim službenicima.

Djelatnici Policijske pogranične postaje Gračac brinu o državnoj kopnenoj granici dugoj 48,9 kilometara. Granica se proteže dvjema rijekama, Krkom u duljini 4,9 km, te Unom u dujini od 4,4 km. Ostatak je kopnena ili zelena granica od 39,6 km.

Uručenje ugovora u Svetom Martinu na Muri Za sustav navodnjavanja Donja Baštica 8,5 milijuna kuna

Postaja granične policije Gračac obuhvaća pretežno planinsko i brdovito područje od oko 1018 kilometara četvornih. Po površini koju obuhvaća spada u jednu od najvećih policijskih postaja u Republici Hrvatskoj, koja na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove granične, temeljne i kriminalističke policije, te upravne poslove.