Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
vrijednost 38.000 kn

Župan školskim sportskim društvima uručio poklon-bonove

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Bonovi će se moći iskoristiti za kupnju sportske opreme

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Školsko-sportskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Dražen Milaković ovih su dana uručili poklon-bonove školsko-sportskim društvima s područja županije. Poklon-bonove u ukupnom iznosu od 38.000 kuna dobilo je 38 školsko-sportskih društava iz 25 osnovnih i 13 srednjih škola s područja županije te će ih moći iskoristiti za kupnju potrebne sportske opreme.

Župan Damir Bajs obišao radove na Osnovnoj školi “Veliko Trojstvo” Novih pet učionica, dva kabineta, ali i moderan vrtić za najmlađe

Oko 3000 učenika županijskih škola sudjeluje u natjecanjima koje organizira Savez,a učenici redovito postižu zapažene rezultate i na državnim natjecanjima. Planovi Saveza za ovu godinu su organiziranje Županijskog školskog sportskog dana u svibnju na kojem bi se sve škole koje sudjeluju u projektima predstavile sa svojim učenicima i voditeljima. U planu je i osnivanje Županijskog kineziološkog saveza kao udruge koja bi provodila edukaciju profesora tjelesne i zdravstvene kulture i pomagala sportskim klubovima u edukaciji trenera koji rade na području županije.

Osnovni izvor financiranja SŠŠD-a je Županija koja je ove godine za njihov rad izdvojila 325.000 kuna. Inače, BBŽ financira rad Športske zajednice naše županije, Saveza školsko- športskih društava, Športskog saveza invalida, Saveza izviđača, Zajednice tehničke kulture te ostale športske aktivnosti.

potpisan ugovor Županija osigurala 300.000 kn za sufinanciranje karte za vlak

– Svake godine trudimo se povećati sredstva namijenjena našim školsko-sportskim društvima. U 2020. u proračunu imamo 2,6 milijuna za Športsku zajednicu BBŽ-a. Iznos je gotovo tri puta veći od iznosa koji sam zatekao prije šest godina. Sport ne mora biti vezan samo za športsko društvo izvan škole. Stoga, aktivnosti koje postoje u našem Savezu omogućuju velikom broju djece priliku da se mogu baviti sportom u školi – rekao je župan Damir Bajs.