Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
vježbe civilne zaštite

Župan sudjelovao na vježbi HGSS-a Split

1/2
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Prisutni su mogli vidjeti potragu za nestalom osobom, potragu i spašavanja na divljim vodama, spašavanja iz strmih litica helikopterom i klasično, ronilačke pretrage za utopljenicima, brze evakuacije iz vode i pretraga bespilotnim letjelicama

U organizaciji Hrvatska gorska služba spašavanja održana je vježba u sklopu obilježavanja 62. godišnjice osnutka HGSS stanice Split.

U vježbi koja je održana na širem prostoru kanjona rijeke Cetine kod Omiša  je sudjelovalo više od 130 pripadnika HGSS-a, te se prezentiralo sve sposobnosti i resurse s kojima raspolaže HGSS stanica Split i koje koristi u svom radu na našem području.

Novac za HGSS novac za bjelovarski HGSS U ovoj godini imali 15-ak spašavanja i intervencija

HGSS stanica Split spada u temeljne snage operativnih sustava civilne zaštite te se kroz vježbu pokazala osposobljenost, opremljenost i kapacitiranost istih.

Prisutni su mogli vidjeti potragu za nestalom osobom, potragu i spašavanja na divljim vodama, spašavanja iz strmih litica helikopterom i klasično, ronilačke pretrage za utopljenicima, brze evakuacije iz vode i pretraga bespilotnim letjelicama.

Foto: Splitsko-dalmatinska županija

Splitsko-dalmatinska županija u svom proračunu svake godine osigurava  sredstva za sufinanciranje stanica HGSS stanica Split i Makarska, a ove godine će rebalansom proračuna biti dodijeljena dodatna sredstva za stanicu Split koja je  u postupku rješavanja novih, adekvatnijih prostorija za rad  u Lori.

Vježbi je uz predstavnike ostalih službi i institucija nazočio župan Blaženko Boban, priopćili su iz Splitsko-dalmatinske županije.

HGSS Kutina bit će na turističkim stazama HGSS Kutina dobio prostor - planiraju napraviti kartu Moslavačke gore