Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Za sretne blagdane

Župan uručio dva nova TV-a domu za starije

1/5
Foto: Zadarska županija
Dom za starije i nemoćne osobe Zadar županijska je ustanova koja se u dva objekta u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za više od 400 korisnika

Župan Božidar Longin posjetio je sa suradnicima Dom za starije i nemoćne u Zadru i Doma za starije osobe Sv. Frane. Korisnicima i osoblju poželio je sretne božićne blagdane te puno zdravlja u novoj 2020. Longin je korisnicima uručio i blagdanski poklon – dvije nove televizije koje je preuzeo ravnatelj Doma Marko Buljat.

Nabavit će novi ultrazvučni uređaj Donacija bolnici za kupnju novog uređaja

Dom za starije i nemoćne osobe Zadar županijska je ustanova koja se u dva objekta u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za više od 400 korisnika. Početkom 2019. uređenjem nekadašnjeg odjela Fizikalne terapije kapacitet Doma povećan je za 21 korisnika, a skorašnjim preuređenjem depandanse, zgrade u neposrednoj blizini matične zgrade Doma na Sfingi, kapacitet bi se trebao povećati za dodatnih tridesetak korisnika.

Župan Longin podsjetio je kako Zadarska županija, zbog velike potražnje, sufinancira smještaj u privatnim domovima iznosom od 500 kuna mjesečno, za što je tijekom 2019. u proračunu osiguran iznos od 2,1 milijun kuna.