Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Nabavit će novi ultrazvučni uređaj

Donacija bolnici za kupnju novog uređaja

Foto: Zadarska županija
Naš je tim od deset kardiologa zaslužan što Zadarska županija ima najnižu smrtnost od kardiovaskularnih bolesti. Dobri smo zahvaljujući dobrim liječnicima, dobrim ljudima koji nam pomažu, ali i kvalitetnoj opremi, čija će kruna biti nova angiosala, rekao je voditelj Odjela za kardiologiju dr. Dražen Zekanović

Radi unapređenja i osuvremenjivanja metoda liječenja kardiovaskularnih bolesnika, Erste banka donirala je 200.000 kuna Općoj bolnici Zadar za nabavu novog ultrazvučnog uređaja. Uređaj će Odjelu kardiologije omogućiti kvalitetnije i točnije obavljanje dijagnostičkih pretraga na srcu, a predstavljen je u kardiološkom laboratoriju bolnice. O važnosti tog uređaja govori i podatak da se u OB Zadar obavi više od 5000 ultrazvučnih pregleda srca, pri čemu će navedena donacija uvelike unaprijediti liječenje kardiovaskularnih pacijenata.

Konkretizirana suradnja dogovorena na Boao forumu Potpisan sporazum o suradnji s kineskom provincijom Hainan

– Opća bolnica Zadar svim pacijentima kontinuirano osigurava visoku razinu zdravstvene usluge kao i najsuvremenije metode dijagnostike i liječenja. Kako bismo održali razinu zdravstvene usluge, često smo okrenuti našim poslovnim partnerima koji nam svojom podrškom pomažu u ostvarenju zadanog cilja i zahvaljujemo im na tome – istaknuo je dr. med. Željko Čulina, ravnatelj OB-a Zadar.

– Nema kvalitetne kardiologije bez tehnologije i veseli me da se gospodarstvenici odazivaju našim pozivima da pomognu unapređenju našeg rada. Nadam se još nekim donacijama i skorom ponovnom susretu, kada budemo slavili dolazak nove angiosale. Naš je tim od deset kardiologa zaslužan što Zadarska županija ima najnižu smrtnost od kardiovaskularnih bolesti. Dobri smo zahvaljujući dobrim liječnicima, dobrim ljudima koji nam pomažu, ali i kvalitetnoj opremi, čija će kruna biti nova angiosala – rekao je voditelj Odjela za kardiologiju dr. Dražen Zekanović.

Projekt Održana regionalna radionica na temu upravljanja ljudskim potencijalima

Pohvale radu Odjela za kardiologiju kao i rezultatima Opće bolnice Zadar u ime osnivača, Zadarske županije, uputio je župan Božidar Longin.

– Ovakve akcije predstavljaju iznimnu sinergiju kroz koju do izražaja dolazi humanost i temeljne ljudske vrijednosti koje nikada ne smijemo zaboraviti – istaknuo je župan.

VRIJEDNO 1,5 MILIJUNA KUNA Vinkovačkoj bolnici tri nova ultrazvučna uređaja