Izbornik
Naslovnica Županije Istarska 15 pregleda
Dodjela stipendija

Župan Valter Flego potpisao ugovore s 40 studenata

Valter Flego
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
'Na nama je da otvaramo radna mjesta, da različitim poticajima otvaramo mogućnosti, stvaramo preduvjete i pružimo šansu da ostanete živjeti i raditi u Istri', rekao je župan Flego

U sjedištu Istarske županije u Puli dodijeljene su stipendije Istarske županije studentima za akademsku godinu 2017./2018. Tom je prigodom održan prijem istarskog župana Valtera Flega i pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricije Percan za sve stipendiste s kojima su potpisani ugovori.

Stipendije su dodijeljene temeljem Pravilnika o dodjeli stipendija studentima Istarske županije te se u akademskoj godini 2017./2018. dodjeljuje 40 jednogodišnjih stipendija redovnim studentima u mjesečnom iznosu od 1.100 kn, za razdoblje od listopada 2017. do srpnja 2018. (10 mjeseci).

Župan Flego je čestitao studentima na dobivenim stipendijama i na tome što su odlučili ulagati u sebe, učiti i biti kompetitivni sutra, za svijet rada.

"Vidimo da se broj zaposlenih u Istri povećava, i uvjeren sam, kad budete završili svoje fakultete, bit ćete u situaciji da nađete posao. Na nama je da otvaramo radna mjesta, da različitim poticajima otvaramo mogućnosti, stvaramo preduvjete i pružimo šansu da ostanete živjeti i raditi u Istri", rekao je župan koji je čestitao svim studentima na dodijeljenoj stipendiji i zaželio puno uspjeha u narednoj godini, priopćili su iz Istarske županije.

Na natječaj za stipendije Istarske županije pristiglo je 260 prijava. Visina mjesečnog iznosa stipendije je 1.100 kuna. Iz ranijih akademskih godina od 2013./14.-2014./15. isplaćuje se 10 stipendija u istom iznosu.

Natječaj za jednogodišnje stipendiranje 20 studenata slabijeg imovnog stanja u Istarskoj županiji za akademsku godinu 2017./18. bit će objavljen sredinom siječnja 2017. godine. Mjesečni iznos stipendije iznosit će, također, 1.100 kn. Time će u akademskoj godini 2017./2018. Istarska županija dodijeliti ukupno 70 stipendija.