Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
FOND VRIJEDAN 1,35 MILIJUNA KUNA

Županija će financirati 9 specijalizacija

Financirat će se specijalizanti iz područja pedijatrije, radiologije...
Foto: Zagrebačka županija
Pri obilasku Doma, župan Stjepan Kožić najavio je da se u ispostavu Doma zdravlja u Vrbovcu ove godine ukupno planira uložiti 1,6 milijuna kuna.

Imati kvalificirane i stručne liječnike nepresušno je za svaku sredinu, pogotovo onu ruralnu. Zagrebačka županija na to misli, zbog čega je osigurala 1,35 milijuna kuna domovima zdravlja Zagrebačke županije za financiranje devet specijalizacija. Po tri su iz područja pedijatrije i ginekologije, dvije su namijenjene području radiologije te jednu iz fizikalne medicine.

Na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku uređene ordinacije Doma zdravlja OBŽ-a Sve specijalističke ordinacije dentalne medicine odsad su na jednom mjestu

Sredstva će se koristiti za troškove plaća i ostalih naknada doktora medicine u vrijeme specijalističkog usavršavanja. Ovo je jedna u nizu mjera koju Zagrebačka županija provodi kako bi osigurala kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu na svom području.

Inače, Zagrebačka županija u ovoj je godini osigurala je 2,6 milijuna kuna radi zadržavanja liječnika u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Županija. Uz već spomenute specijalizacije, planira se i subvencija kamata na stambene kredite, subvencija troškova stručnog usavršavanja i doškolovanja i subvencije za popunjavanje deficitarnih mjesta u mreži javne zdravstvene službe. A osim što pomaže raznim područjima života naših liječnika, jednako ulaže i u druga područja zdravstva.

Medicinskoj školi Bjelovar dodijeljeno bespovratnih 30 milijuna kuna Škola će imati specijalizirane učionice, nove laboratorije i simulacijski centar

U rebalans proračuna za 2020. godinu tako je uvršteno i financiranje edukaciju patronažnih sestara u domovima zdravlja, a 3,1 milijun kuna uloženo je u energetsku obnovu Doma zdravlja u Vrbovcu. Pri obilasku Doma, župan Stjepan Kožić najavio je da se u ispostavu Doma zdravlja u Vrbovcu ove godine ukupno planira uložiti 1,6 milijuna kuna.