Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Sklopili ugovor

Županija će pomoći projekte Hrvatskog nacionalnog vijeća

Predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisali su ugovor
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisali su ugovor prema kojem će Virovitičko-podravska županija financijski pomoći projektima Hrvatskog nacionalnog vijeća.

– Pokušavamo pomoći Hrvatima u Srbiji, ojačati ih i očuvati njihov identitet. Prema potpisanom sporazumu s Hrvatskom zajednicom županija, sve hrvatske županije financirat će rad HNV-a s 15.000 eura – objasnio je župan Andrović.

 

U BRUXELLESU je prošli tjedan održana i deseta Festa sv. Vlaha, a organizirali su je ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu i Dubrovačko-neretvanska županija Okrugli stol na inicijativu Dubrovačko-neretvanske županije "Dubrovnik nikada nije bio srpski, a Bošković nije bio Srbin!" POLAGANJE vijenaca i paljenje svijeća kod spomen-obilježja 3. gardijske brigade "Kune" Prekretnica u Domovinskom ratu "Nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu naših prijatelja i suboraca" IZVANŠKOLSKE aktivnosti u OŠ Podolice Cjelodnevna škola U sportskom, plesnom i glazbenom programu te školi glume sudjeluje 77 učenika