Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osječko-baranjska županija

Županija daje subvencije, kamate za poduzetnike 0%

Potpisivanje ugovora o suradnji sa sedam poslovnih banaka
1/6
Foto: Osječko-baranjska županija
Najniži iznos kredita je 80.000 kuna, a najviši 700.000 kuna. Poček je do dvije godine, a rok otplate do 12 godina uključujući i poček - istaknula je pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić potpisao je ugovore o poslovnoj suradnji sa sedam poslovnih banaka na provedbi programa kreditiranja poduzetništva žena te kreditiranja poduzetništva mladih koje provodi Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), čiji je ukupni kreditni potencijal 30 milijuna kuna, pri čemu županija sufinancira kamate.

Dona Vekić družila se s osječkim gimnazijalcima Osječko-baranjska županija Dona Vekić promotorica županije

Nakon potpisivanja ugovora, župan Anušić je istaknuo da županija, u skladu s prijašnjim najavama, povećava izdvajanja za gospodarstvo.

- Nastavit ćemo pratiti trendove i u 2019. godini te nastojati još više povećati investiranje u gospodarstvo - rekao je Anušić.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović objasnila je kako je u srpnju ove godine s HBOR-om potpisan ugovor po kojemu županija sufinancira kamate na kredite namijenjene provedbi programa kreditiranja poduzetništva žena te kreditiranja poduzetništva mladih. Dodala je da županija sufinancira kamatne stope za te kredite s dva postotna boda kako bi poduzetnici u konačnici kredite dobili beskamatno s obzirom na to da je kamatna stopa dva posto godišnje.

Đakovo Radovi na Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani Obnavljaju svlačionice, postavili su kamere, uskoro stižu i novi koševi

Rekla je kako je za taj program osiguran kreditni potencijal od 30 milijuna kuna, a krediti su namijenjeni za kupnju zemljišta i građevinskih objekata, opreme i uređaja te za ulaganja u obrtna sredstva.

- Najniži iznos kredita je 80.000 kuna, a najviši 700.000 kuna. Poček je do dvije godine, a rok otplate do 12 godina uključujući i poček - istaknula je Katavić-Milardović.

Župan Anušić potpisao je i ugovore s 11 institucija, poduzetničkih centara i inkubatora o dodjeli potpora za savjetovanje poduzetnika te za informiranje i obrazovne aktivnosti, kojima je za tu svrhu dodijeljeno 274.000 kuna.

Kamen temeljac za izgradnju Poduzetničkog inkubatora razvoj poduzetništva U Antunovcu položen kamen temeljac za izgradnju poduzetničkog inkubatora