Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U povodu prvog dana škole

Županija darivala prvašiće paketićima dobrodošlice

Foto: pszupanija.hr
Učenici su dobili školski pribor, bilježnice, raspored sati i personalizirano pismo župana

Kao i niz proteklih godina, u suradnji s općinama i gradovima, načelnicima i gradonačelnicima Požeško-slavonska županija poklonila je prvašićima svih osnovnih škola “Paket dobrodošlice za učenike prvašiće”. Paket sadrži školski pribor, prve bilježnice, raspored sati te personalizirano pismo župana Alojza Tomaševića u kojem je poželio učenicima dobrodošlicu u školske klupe.

Modernizacija dionice kroz Brodsko-posavsku županiju Uskoro brži prijevoz putnika i tereta željeznicom od Okučana do Vinkovaca

“U povodu prvog dana škole u svoje osobno i u ime Županijske skupštine upućujem čestitku svim učenicima Požeško-slavonske županije, nastavnicama i nastavnicima, a posebno našim prvašićima i njihovim roditeljima. Dragi prvašići, počelo je najuzbudljivije razdoblje vašeg života. Pred vama su prve školske knjige preko kojih ćete steći nova znanja te razvijati svoje sposobnosti i nadarenosti. Neka vam ta znanja budu poticaj za sretniju i ljepšu budućnost. Želim vam da se zajedno s vašim nastavnicima, roditeljima i novim prijateljima radujete učenju kroz igru i druženje”, poručio je župan prvašićima.

Ujedno, župan je pozvao sve vozače na oprez kako bi doprinijeli povećanju sigurnosti prometa u županiji, a time i učenicima omogućili siguran put od kuće do škole i povratak u obiteljske domove. Ove školske godine u prve razrede na području županije upisano je 645 učenika.