Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Pomoć

Županija i općine subvencioniraju autobusne linije

Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Na tom području autobusne linije nisu rentabilne, ali bez njih stanovnici ne bi mogli do liječnika i sudova. Ovime želimo koliko toliko omogućiti normalan život na tom području – rekao je župan Ivo Žinić

Sisačko-moslavačka županija će i ove godine s oko 300.000 kuna subvencionirati autobusne linije prema ruralnim područjima županije, točnije prema Martinskoj Vesi, Lekeniku, Sunji i Hrvatskoj Dubici. 

- Na tom području autobusne linije nisu rentabilne, ali bez njih stanovnici ne bi mogli do liječnika i sudova. Ovime želimo koliko toliko omogućiti normalan život na tom području – rekao je župan Ivo Žinić nakon potpisivanja ugovora o subvencioniranju s načelnicima ovih četiriju općina.

Sastanak Sastanak župana s načelnicima i gradonačelnicima Nastavak modernizacije županijskih cesta po modelu “pola-pola”

Uz županijsku subvenciju s približno istim iznosom u subvencioniranju sudjeluju i same općine. Riječ je o autobusnim linijama Sisak-Sunja-Hrvatska Dubica, zatim Sisak-Stari Farkašić te Sisak-Martinska Ves- Mahovo-Luka Lijeva-Desni Dubrovčak.

- Mještani ovime dobivaju mogućnost javnog prijevoza, četiri linije dnevno, što je posebno važno za naše srednjoškolce, ali i za umirovljenike i stariju populaciju – rekao je načelnik Lekenika Ivica Perović. 

Ovakav način subvencioniranja autobusnih linija županija je s općinama uspostavila 2016. godine, a od tada s općinama Sunja i Martinska Ves sudjeluje i u subvencioniranju skelskih prijelaza na području te dvije općine. 

“Inkubator PISMO” u Novskoj pokrenut je prošle godine Razgovor sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem ‘Županija će dobiti Centar za svemirske tehnologije’ Otvoren dom za starije u Glini Izdvajanja za socijalnu skrb u 2019. Za naknade za treće i svako iduće dijete osigurano 600.000 kuna