Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Za pučkoškolce

Županija i ove godine financira radne materijale

udžbenici
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Dubrovačko-neretvanska županija i ove je godine u proračunu osigurala novac za financiranje radnih materijala učenika od 1. do 8. razreda svih 25 osnovnih škola kojima je osnivač, i to u iznosu od 398.171 euro.

Radne materijale koji će biti osigurani svim osnovnoškolcima čine radne bilježnice za sve redovite i izborne predmete, uključujući i radni materijal za izvođenje vježbi i praktičnog rada iz tehničke kulture te geografski atlas. Geografski atlas nabavlja se svake godine iznova samo za učenike 5. razreda jer se upotrebljava sve do kraja osnovnoškolskog obrazovanja.

Podsjetimo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja financira udžbenike za obvezne i izborne nastavne predmete.

"LACROMA" je duga 15 metara, kapaciteta 50 putnika, maksimalne brzine 18 čvorova i prilagođena osobama s invaliditetom Župan Dobroslavić na predstavljanju hibridnog broda "Lacroma" i otvorenju brodske linije Brodska veza arboretuma Trsteno i Lokruma Prvog dana nastave prvašiće je obišao i gradonačelnik Željko Turk sa suradnicima kako bi ih ohrabrio i poželio im uspješnu godinu Nabava udžbenika i potrebnih materijala Za bolje obrazovanje ove godine već više od 200.000 eura Nova škola u Strmcu imat će i nogometno te košarkaško igralište, vježbalište i atletsku stazu, procijenjena vrijednost radova je 6,6 milijuna eura, a uz Grad Svetu Nedelju financirala ih je i Zagrebačka županija SVETA NEDELJA Osnovcima besplatan radni materijal, srednjoškolcima 150 eura za udžbenike